Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ak sa povie endoskop, mnohým ľuďom napadne vyšetrenie u lekára.

Svoje početné zastúpenie však majú endoskopy aj v technických oblastiach a pri rôznych údržbárskych prácach. Jednou z nich je aj čistenie kanalizácií a s ním súvisiaci monitoring, pri ktorom moderné technológie dnes už umožňujú odhaliť aj tie najdrobnejšie nedostatky.  

Monitoring kanalizácie je užitočnou službou v prípadoch, kedy vás trápi opakované upchávanie potrubia, prípadne sa chystáte stavať alebo vykonať rozsiahlu rekonštrukciu. Ide svojím spôsobom o dôkladnú revíziu potrubia, ktorá vám umožní odhaliť všetky skryté problémy, slabé miesta a ponúkne vám detailný náhľad na stav kanalizačného potrubia. Kým v minulosti sa dalo na mnohé zistenia prísť až výkopom, súčasná technika umožňuje elegantne preniknúť aj na tie najodľahlejšie miesta potrubného systému. V čom spočíva tajomstvo dokonalého monitoringu?

monitoring kanalizácieZdroj: elements.envato.com

Endoskopické nástroje na monitoring kanalizácie kráčajú s dobou

Ak si zavoláte odborníkov na čistenie potrubí a kanalizácii, zrejme budú mať vo výbave endoskop. Často sa celý monitorovací systém ukrýva v nenápadnom kufríku a jeho všetky schopnosti spoznáte až po dôkladnom oboznámení. Pre potreby monitoringu kanalizácie je veľmi dôležité mať výbornú ovládateľnosť, aby ste mohli manévrovať kamerou aj v tých najtesnejších miestach. Napokon, dôležitá je aj samotná kamera a osvetlenie. Je dôležité, aby mala dostatočne vysoké rozlíšenie a ideálne by mala byť doplnená o dostatočne silné LED svetlo. Samozrejme, táto technika musí byť bezpodmienečne vodotesná.

Endoskop náradieZdroj: vkkanal.sk

Dôležitým pokrokom v tejto oblasti bolo aj využívanie wi-fi. Priamo „naživo“ cez displej smartfónu totiž môžeme vidieť presne to, čo zaznamenáva kamera a podľa toho sa orientovať, prípadne video priamo preberať aj s klientom. V každom prípade ale platí, že kvalitná technika je iba základným predpokladom pre vykonanie kvalitného monitoringu, tým ďalším je totiž aj dôkladná analýza dát a ich správne interpretácia klientovi. Nuž, a rovnako netreba zabudnúť ani na výbavu, akou je pracovná obuv, keďže pri prácach s potrubiami sa dá celkom ľahko ušpiniť.

Značky: