Do májového vydania TOUCHIT pripravujeme pre vás test robotických vysávačov a vybrali sme pre vás modely, ktoré stoja menej ako 300 Eur. Za jeden sme dokonca zaplatili len o niečo viac ako 60 Eur. Pozrite si, kto všetko stojí na štartovacej čiare. 

Máme pre vás Cleanmate QQ-6S za 240 Eur, ďalej iRobot Roomba 605 v cene 279 Eur, potom Sencor 7020 za 64 Eur a ešte Sencor SVC9031RD za 169, 90 Eur.

Testujeme v panelákovom byte, jedna miestnosť je bez koberca, druhá s kobercom a máme prach, vlasy, pečivo, kúsky pôdy a iné nečistoty. A špeciálne sme sa zamerali na to, ako si vysávač poradí s nečistotami v koberci, čo je pomerne náročná úloha.

Pred každým testom nečistotu odvážime, rozhádžeme rovnomerne po miestnosti a vysávač necháme po dobu maximálne 40 minút vysávať.

Následne zvážime, čo povysával a vyhodnocujeme.Do celkového hodnotenia sa započívatajú aj body za jednoduchosť obsluhy, hlučnosť, výbavu a celkové skúsenosti.

S niektorými vysávačmi sa natrápime celkom dosť, ono za málo peňazí je aj málo muziky.

Test práve finalizujeme a zverejníme ho v májovom vydaní magazínu TOUCHIT. Veríme, že vás tento test zaujme.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.