Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

20. júna 2022 bola predstavená expozícia nie tak vzdialenej budúcnosti skupiny ZF.

V rámci nej sa nachádzali produkty pre mobilitu novej generácie zahŕňajúce nielen elektrifikované prevodovky a e-osi pre osobné automobily, ale aj produkty ako e-bike. Autá od popredných výrobcov boli k dispozícií pre testovacie jazdy.

Trojdňová výstava v Trnave sa následne presunula do závodu ZF Levice. Výstava je jedným z podujatí celosvetového formátu so zámerom prezentovať  stratégiu ZF a jej záväzku transformovať sa na významného dodávateľa riešení mobility novej generácie.

Stratégia „Mobilita novej generácie“

Dnes ZF poskytuje technológiu mobility, ktorá je moderná a udržateľná. Týmto mottom zároveň signalizuje, že ZF Group už vyvinula komplexné riešenia trvalo udržateľnej mobility pre sériovú výrobu alebo pripravenosť na sériovú výrobu, ktoré budú čoskoro formovať mobilitu ľudí na cestách.

Mobilita ako základná ľudská potreba zaťažuje našu klímu, a preto je nevyhnutné uskutočniť jej transformáciu na celom svete. Ľudia očakávajú životaschopnú mobilitu, ktorá je elektrická, inteligentná, prepojená, udržateľná, bezpečná, autonómna a tiež cenovo dostupná. V súčasnosti je ZF svojimi riešeniami schopná adekvátne čeliť tomuto typu výziev, čo sa odráža aj v objeme sériovej výroby. 

Mobilita novej generácie zahŕňa štyri kľúčové technologické oblasti spoločnosti: riadenie pohybu vozidla, integrovanú bezpečnosť, automatizovanú jazdu a elektrickú mobilitu. Existujúci rad produktov ZF pomáha zabezpečiť udržateľnosť životného prostredia znížením spotreby paliva, a teda aj emisií. Okrem toho ZF neustále napreduje v elektrifikácii vozidiel, ako aj v zvyšovaní účinnosti konvenčných prevodoviek.

Trojdňová výstava v Trnave sa následne presunula do závodu ZF Levice.Zdroj: ZF

Pri elektrifikácii hnacej sústavy osobných automobilov podporuje spoločnosť automobilový priemysel s flexibilnými riešeniami, ktoré zodpovedajú rôznym rýchlostiam medzinárodných trhov. Aktuálna objemová objednávka pre ZF Group zahŕňa nízko emisnú, čiastočne elektrifikovanú a čisto elektrickú technológiu pohonu, ako sú mierne a plug-in hybridné varianty štvrtej generácie 8-stupňovej prevodovky (8 HP) alebo výkonová elektronika a elektromotory pre čisto elektrické pohony.Neustály rast a špičkové inovácie

Výskumný a vývojový tím v Trnave vyvíja ako súčasť Global ZF R&D produkty budúcnosti pre výrobcov originálnych komponentov po celom svete. Ide o technológie a produkty ako napríklad elektronické motory a elektronické nápravy. To všetko pomocou najmodernejšieho laboratória 3D tlače a softvéru založeného na umelej inteligencii.

Podľa Dr. Igora Kistera, vedúceho R&D Teamu, sa jeho tím v Trnave po novom zameriava na elektrické motory a ďalšie komponenty pre pohonné jednotky BEV budúcnosti. Túto transformáciu odštartoval spoločný výskumný projekt StuBA a Žilinskej univerzity v roku 2020. Vďaka podpore slovenskej výskumnej a vysokoškolskej komunity desiatky inžinierov v Trnave už zanietene vyvíjajú novú špičkovú technológiu a produkty pre OE zákazníkov po celom svete.

Vzostup novej technologickej éry ponúka nové globálne kariérne perspektívy v ZF pre rôzne odvetvia inžinierstva a manažmentu. Mechanickí, mechatronickí a elektroinžinieri, ako aj skúsení technickí manažéri sú potrební viac ako kedykoľvek predtým a sú vítaní, aby sa pripojili k ZF.

Značky: