Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Šéfkuchár Vladimír Morochovič, ktorý pracuje pre značku prémiových spotrebičov Miele, má bohaté skúsenosti zo zahraničia. Je absolventom rôznych gastronomických stáží a súťaží v zahraničí (Francúzsko, Česko, Thajsko, Spojené arabské emiráty, Nemecko, Poľsko či Rusko). Svoje skúsenosti a tipy rád odovzdáva ďalej prostredníctvom kulinárskych večerov v showroome Miele v Bratislave. Zúčastniť sa môže ktokoľvek, kto má rád kuchárske umenie a chce stráviť netradičný večer.

Večer plný gastro zážitkov

Zažite príjemný večer s množstvom dobrého jedla a vína v malej skupinke ľudí. Zblízka sa pozriete na tvorbu profesionálneho kuchára, ktorý naplno podporí a rozvinie vašu kulinársku fantáziu. S pomocou šéfkuchára v priebehu jedného večera zistíte, že varenie s prístrojmi Miele je nielen veľmi jednoduché a intuitívne, ale hlavne – jedlo je chutné a plné vitamínov. Počas večera si okrem viacchodového menu užijete aj výberové kávy a špičkové víno. Vďaka aktívnemu zapojeniu do prípravy menu si môžete vymeniť svoje poznatky o kulinárskom umení a získať ďalšie cenné kuchárske rady od renomovaného šéfkuchára. Naučíte sa pracovať napríklad s parnou rúrou, konvektomatom a ďalšími prístrojmi tak, aby sa z varenia stala radosť a nie povinnosť. Termíny a menu na jeseň nájdete na webe Miele. Pre tých, ktorí sa túžia zlepšovať vo svojich zručnostiach aj doma, je k dispozícii YouTube kanál, kde nájdete niekoľko online videoreceptov od šéfkuchára Vlada Morochoviča. Medzi nimi napríklad hovädzí steak s karamelizovanou jarnou zeleninou či pstruh v alobale s feniklom, mrkvou a bylinkami.

Morochovič: Do každého jedla je potrebné pustiť sa s chuťou

Šéfkuchár nám poodhalil čarovný svet chutí, v ktorom prezradil, ako sa aj z bežného človeka môže stať šikovný kuchár. Základom sú okrem skúseností i kvalitné prístroje. V šéfkuchárovi Morochovičovi značka Miele evokuje Mercedes medzi kuchynskými spotrebičmi: „Dnes spotrebič nielen pracuje, ale často aj reprezentuje daného človeka, jeho charizmu, osobnosť a to, čo ma rád.“

Čo sa naučia účastníci zážitkového kulinárskeho večera Miele à la carte?

– Kvalitne variť, objaviť nové chute a inšpirácie, bližšie spoznať, lepšie ovládať a využívať kuchynské spotrebiče.

Existuje nejaká univerzálna rada na to, ako môžu aj amatéri variť chutne a kvalitne?

– Znie to možno ako klišé, ale do každého jedla je potrebné pustiť sa s chuťou a radosťou, vtedy je aj výsledok na tanieri vždy o niečo lepší.

Pri svojej práci používate spotrebiče Miele, v čom sú iné ako klasické produkty bežných značiek? Máte nejakú obľúbenú funkciu?

– Sú rýchlejšie v nábehu, výkonnejšie pri varení, jednoduchšie a intuitívne v ovládaní. Okrem toho zrýchľujú celý proces varenia či pečenia, čo je pri mojej práci veľmi potrebné. Obľúbenú funkciu nemám, pretože stále objavujem niečo nové.

Dá sa spoznať potenciál dobrého profesionálneho kuchára na základe omelety, ako to bolo vo filme Láska na kari?

– Ja som skôr na rozprávky. Ratatouille je film, ktorý krásne odkrýva, ako to v profi kuchyniach chodí. „Kuchárčina“ je stále krásne, ale veľmi ťažké a náročné remeslo, v ktorom sa skrýva aj kus umenia. Každý kuchár v kuchyni má svoj potenciál, je len na nás, ako si navzájom pomôžeme byť stále lepšími.

Značky: