Qualcomm veľa možností nemá.

Pred pár dňami Qualcomm predstavil Snapdragon 888+ – výkonnejšiu verziu modelu Snapdragon 888 s novým AI Engine. Skutočný nástupca verzie 888 by mal však niesť označenie Snapdragon 895 a mal by byť predstavený začiatkom decembra na tradičnej havajskej akcii. Podľa novej správy bude tento čipset vyrobený pokročilejšou technológiou ako jeho predchodca.

Snapdragon 888 je založený na 5nm výrobnom procese spoločnosti Samsung a nedávna správa tvrdí, že ďalší prémiový čipset od Qualcommu bude využívať túto 4nm výrobnú technológiu. Čipová sada samozrejme ponúkne lepší výkon a menšiu spotrebu energie.

Snapdragon 895 je údajne označený skratkou SM8450 a očakáva sa, že príde s novým 5G modemom Qualcomm X65, ktorý je taktiež založený na 4nm technológii od Samsungu.  Vlajkový čipset pre rok 2022 bude obsahovať nové ARM jadrá a GPU Adreno 730.

Zvykli sme si, že Qualcomm svoje vlajkové čipsety v polovici roka vylepšuje Plus verziou. Vylepšený Snapdragon 895+ bude podľa leakera Ice Universe už založený na 4nm procese spoločnosti TSMC, ktorý bude údajne použitý aj pre iPhony 2022.

Qualcomm sa pravdepodobne spolieha na Samsung kvôli plným výrobným kapacitám spoločnosti TSMC.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Čo je to polovodič a ako sa vyrába?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.