Veríme, že bude k dispozícii v čo najkratšom čase.

Samsung začal v týchto dňoch opravovať chyby, ktoré spôsobila aktualizácia One UI 6.1.1. Kórejská spoločnosť si počas niekoľkých uplynulých rokov vyslúžil rešpekt za včasné a pravidelné aktualizácie, ktoré nedávno doplnila až 7 ročná softvérová podpora pre vybrané zariadenia. V tomto kontexte o niečo horšie vyznieva správa o posunutí vydania očakávanej a zároveň prelomovej aktualizácie One UI 7.

Oficiálne predstavenie Androidu 15 bude 15. októbra, avšak je tu napríklad spoločnosť vivo, ktorá svoju nadstavbu Funtouch 15 založenú na Androide 15 vydala už koncom septembra. Týmto včasným vydaním tak nepredbehla iba Samsung, ale aj Google. Je tu dokonca aj spoločnosť Nothing, ktorá pred pár dňami pre smartfón Phone (2a) vydala prvú verejnú beta verziu založenú na Androide s označením Nothing OS 3. Aj toto vydanie bolo realizované výrazne skôr, než bude uvoľnená prvá beta verzie One UI 7 s Androidom 15.

Ikony One UI 7Zdroj: SammyGuru
Ikony One UI 7

Za zmienku stojí aj fakt, že prvé vydanie beta verzie One UI 7 sa očakávalo ešte v júli tohto roka, avšak bolo niekoľkokrát odložené. Samsung dokonca počas SDC 2024 informoval, že rozhranie One UI 7 nebude pripravené až do príchodu série Galaxy S25. V rovnakom čase sa spomenulo, že prvá beta verzia One UI 7 bude vydaná až koncom roka 2024. Zdá sa však, že všetko nakoniec dopadne o niečo lepšie a Samsung sa môže po opravnej aktualizácii už naplno sústrediť na vydanie očakávaného One UI 7.

One UI 7: Zmeny v lište rýchlych nastaveníZdroj: Kidandroid
Zmeny v lište rýchlych nastavení One UI 7

Samsung totižto potvrdil, že One UI 7 bude dostupné ako verejná beta verzia, čiže používateľské rozhranie sa nachádza vo fáze, ktorá umožňuje vydanie medzi bežných ľudí. Je však potrebné počítať s nestabilitou a prípadnými chybami, ktoré sa vo verejných beta verziách bežne nachádzajú. Na druhej strane, tieto verzie umožnia bežným používateľov vyskúšať si nové funkcie oveľa skôr.

Dôležitou informáciou je, že zatiaľ nebol stanovený presný dátum vydania verejne beta verzie One UI 7. Ak však bude k dispozícii, tak o jej dostupnosti budú používatelia vo vybraných krajinách informovaní prostredníctvom aplikácie Samsung Members.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.