Naznačujú to prvé porovnávacie testy.  

Doteraz v oblasti grafického výkonu boli čipy Apple A Bionic neporaziteľné, pričom najnovšia generácia A15 Bionic bola na trh uvedená iba v septembri tohto roka, ako súčasť modelového radu iPhone 13. Najnovšie správy od leakera IceUniverse však naznačujú, že technologický náskok Applu sa začína pomaly vytrácať.

Pokým sme mohli po minulé roky sledovať neúspešné pokusy konkurencie dobehnúť výkon Apple čipov, tento rok bude konkurenčná odpoveď výraznejšia, ako kedykoľvek predtým. Najnovšie sa k nám dostali prvé výsledky benchmarkov a tie naznačujú, že nový grafický procesor Adreno je skutočne výkonný, takže nezostalo iba pri sľuboch a zdanlivo dobre vyzerajúcich parametroch.

IceUniverse zverejnil porovnávací test grafických procesorov, ktoré sú súčasťou čipsetov Apple A15 Bionic a Snapdragon 8 Gen 1. Tie si svoj výkon zmerali v rôznych testoch GPU. Pokým v teste GFXBench T Rex offscreen nie je žiadny štatisticky významný rozdiel, v teste Manhattan offscreen ES 3.0 získalo GPU od Qualcommu 267 snímok, čo je približne o 24 % vyššie skóre ako konkurenčné GPU od Apple. V teste 3DMark Wild Life Unlimited však Snapdragon dosiahol o 12 % nižšie skóre.

Aj keď tieto testy naznačujú neskutočný výkon čipu Snapdragon 8 Gen 1, na finálny verdikt si budeme musieť počkať, pokým sa novinka od Qualcommu dostane do “ostrej prevádzky”. Malo by sa tak udiať už 9. decembra 2021, kedy budú predstavené prvé smartfóny s touto čipovou sadou od Qualcommu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.