Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Japonská tuningová spoločnosť Artisan Spirits nikdy nesklame. Lexus IS v novej verzii debutoval len pred niekoľkými mesiacmi, ale napriek tomu už dostal kompletný balík modifikácií.  Vďaka vizuálnym zmenám, pripraveným japonskými tuningovými špecialistami,  sa stal sériový vzhľad Lexusu agresívnejším.

Popredný japonský tuner drží ruku na pulze noviniek Lexusu.  Modifikácie tokijských remeselníkov sú známe na celom svete a spoločnosť má svoje zastúpenie aj na starom kontinente. Preto niet divu, že balík doplnkov a tuningových prvkov pre nový Lexus IS vznikol rýchlo, efektívne  a vyzerá naozaj efektne.

Balík Sports Line Black Label

Úpravy navrhnuté tunerom sa obmedzujú na vizuálne zmeny a sú vyslovene v  japonskom štýle. Najvýraznejším prvkom sú karbónové krídla na prednom nárazníku. Balík Artisan Spirits Sports Line Black Label je klasikou – pozostáva z kontrastných prvkov z uhlíkových vlákien a ďalších prvkov, ktoré vizuálne znižujú úroveň vozidla a veľkých diskov.

Predná časť vozidla dostala nový nárazník doplnený spojlerom, ktorý presahuje boky automobilu. Charakteristický doplnok pokračuje až do bočných líšt v rovnakom štýle. Zadný nárazník je ukončený podobným prvkom, ale pre športovejší pocit ho možno doplniť difúzorom vo farbe karosérie. Zadná časť vozidla vyzerá najefektnejšie, keď má výfukový systém s vypaľovanými koncovkami výfuku s menlivou farbou. Štyri rúry vychádzajúce spod nárazníka sú nielen neprehliadnuteľnou ozdobou, ale menia aj zvuk automobilu. Hovoríme o kompletnom výfukovom systéme vyrobenom z titánu, ktorý váži iba 6,4 kg.

Vyladený Lexus IS môže byť vybavený tiež spojlerom na veku kufra. Impozantné krídlo môže byť vyrobené z uhlíka. Časti príslušenstva vyrobené z uhlíkových vlákien však musia byť pred inštaláciou ošetrené lakom, čo je doplnková platená služba. Cena karbónových dielov je asi dvakrát vyššia ako u plastových.

Impozantný výsledok

Krídelká na nárazníku pripomínajú modernú aerodynamiku zo sveta motoristického športu, hoci nie je tajomstvom, že v prípade vizuálne upraveného Lexusu IS predstavujú iba oku lahodiaci doplnok.  Na zozname balíka úprav  Sports Line Black Label sú aj 20-palcové disky so špecifickým dizajnom a s rôznymi šírkami.  Tie širšie sú samozrejme určené na zadnú nápravu a zákazníci si môžu vybrať z rôznych farieb diskov. Hliníkové disky nielen štýlovo vyzerajú, ale zároveň dávajú vyniknúť v plnej kráse mohutným brzdovým strmeňom. Výsledok je skutočne pôsobivý.

Všetky úpravy, s výnimkou výfukového systému, sa inštalujú ľahko a rýchlo, pretože pasujú na štandardné nárazníky a časti karosérie. Artisan Spirits  sa obmedzil na vizuálne zmeny, čo znamená, že pod kapotou môže pracovať akýkoľvek motor.  Na snímkach je Lexus IS 300h, hybridná verzia s 2,5-litrovým benzínovým motorom, elektromotorom a automatickou prevodovkou E-CVT.

Značky: