Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový retrak Baoli KBR 14-20, ktorý navrhol výskumný a vývojový tím KION Group, sa už začína vyrábať v najmodernejšom výrobnom závode skupiny KION v čínskom Xiamene. Nový retrak ponúka veľmi dobrý výkon a variabilné prevedenie výšky zdvihu a nosnosti, zároveň výrazné zlepšenie produktivity a efektivity manipulácie s materiálom, pričom je vhodný pre širokú škálu využitia.

Výrobná rada retrakov Baoli KBR 14-20 disponuje niekoľkými variabilnými prevedeniami, ktoré dokážu napĺňať rôzne požiadavky zákazníkov. Modely KBR 14 s nosnosťou 1 400 kg a KBR 16L s nosnosťou 1 600 kg majú výšku zdvihu až 9,4 metra, modely KBR 16 a KBR 20 s nosnosťami 1 600 kg resp. 2 000 kg dosahujú výšku zdvihu až 10,6 metra.

Pri návrhu vozíkov bola hlavnou prioritou bezpečnosť a stabilita, čo je v súlade s vysokými štandardmi kvality skupiny KION Group. Robustný podvozok retraku vozíka zaistí spoľahlivú prevádzku a dlhú životnosť. Celkovú bezpečnosť zvyšuje integrácia rôznych varovných systémov a výstražného osvetlenia, čo prispieva k pokojnej a bezpečnej práci vodiča.

Ďalšou kľúčovou požiadavkou pri návrhu bolo pohodlie a jednoduchosť obsluhy. Ergonomicky navrhnuté ovládacie prvky a celkové usporiadanie kabíny zaisťujú užívateľskú prívetivosť pre obsluhu. Retraky sú vybavené integrovaným bočným posunom, čo prispieva k efektívnej manipulácii s nákladom. Hydraulické funkcie ovládané mini páčkami a kompaktný elektrický systém riadenia umožňuje výborné manévrovacie schopnosti. Plne nastaviteľné sedadlo a riadiaca konzola sú prispôsobené tak, aby boli pohodlné a efektívne pre rôzne typy operátorov. K vyššej efektivite manipulácie i pohodliu vodiča prispieva tiež indikátor a voliteľnosť výšky.

Nové retraky rady KBR 14-20 sú vybavené 48 voltovými batériami s kapacitou až 700 Ah, majú dlhú výdrž na jedno nabitie, čo ich predurčuje pre prácu v náročných pracovných smenách. Moderná elektronická riadiaca jednotka monitoruje všetky elektrické a hydraulické funkcie, zaisťuje spoľahlivú a tichú prevádzku i energetickú účinnosť.

„Uvedením najnovšej série retrakov KBR 14-20 na trh Baoli EMEA zdôrazňuje svoj záväzok poskytovať praktické a spoľahlivé riešenia pre manipuláciu s materiálom v našom segmente trhu,“ hovorí Francesco Pampuri, Director Brand Marketing and Management Baoli EMEA. „Snažíme sa zjednodušiť každodennú prácu v prevádzkach našich zákazníkov tým, že ponúkame jednoducho použiteľné, cenovo dostupné a podporné riešenia,“ dodáva.

Značky: