Rodina nových a starších zariadení Applu sa rozrastá.

Apple plánuje predstaviť tri nové iPhony, pravdepodobne ako reakcia na zavedené novinky v minulom roku. Na mysli máme práve model XR. Ten ako sa zvykne hovoriť je iPhonom „pre chudobných“. Dokonca sa hovorí o tom, že všetky by mohli mať OLED displej.

Podľa denníka Wall Street Journal by sme sa mohli aj vo svete Applu dočkať smartfónu s trojitým fotoaparátom. Jedna to bude ako odpoveď na svet Androida, kde smartfóny majú dokonca štyri fotoaparáty, no čoraz viac modelov má trojicu optiky na zadnej strane.

Je ale na každom výrobcovi, ako sa s problematikou popasuje. Všetci totiž vieme, že kvalita fotiek je druhou vlastnosťou, ktorou väčším počtom objektívov získame.

V prvom rade je to hlavne o rôznych možnostiach fotenia. Následne sa dá postprocesingom po odfotení dosiahnuť lepšia fotografia pri špecifických scénach a nastaveniach.

iPhone XR by mohol mať dva fotoaparáty, čo by odpovedalo trendu pri nástupe nových modelov. V prípade, že by mal zároveň OLED displej, išlo by o jedno z markantnejších vylepšení.

Možnosťami aj kvalitou obrazu by sa nástupca aktuálneho iPhonu XR mohol vyrovnať modelom XS. Zároveň by sa zlepšilo aj vnímanie používateľov na najlacnejší iPhone. Najmä keď uvážime, že aj vo svete Androidu majú tie najlepšie smartfóny OLED displeje.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Objavili sa prvé obrázky nového iPhone XI. A bude sa tak vlastne volať?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.