Vymazaním aplikácie by sa mala výdrž vášho zariadenia predĺžiť až o 20%.

Portál Tech World Zone spravil porovnanie výdrže batérie telefónu Huawei Nexus 6P s nainštalovanou a odinštalovanou aplikáciou Facebook.

Pravdepodobne nikoho neprekvapí, že zariadenie bez FB aplikácie vydrží fungovať dlhšie – je všeobecne známe, že Facebook je veľký žrút energie. Tech World Zone však zistil, že bez tejto aplikácie bola výdrž telefónu Nexus 6P až o 20% dlhšia.

Telefón s nainštalovaným Facebookom vykazoval podľa portálu väčšiu spotrebu, aká bola zobrazená v rámci štatistík využitia batérie pre danú aplikáciu. Dôvodom je ten, appka spôsobovala aj výraznejšiu spotrebu frameworku systému Android, resp. operačného systému ako celku. Po odinštalovaní Facebooku sa spotreba oboch prvkov znížila a práve táto skrytá spotreba je dôvodom, prečo má odinštalovanie FB aplikácie výraznejší prínos na výdrž batérie, ako by sa mohlo podľa kontroly štatistík spotreby na prvý pohľad zdať.

Facebook môže negatívne ovplyvniť aj beh aplikácií. Tvrdí to blogger Russell Holly, podľa ktorého sa ostatné aplikácie po odinštalovaní Facebooku zrýchlili až o 15%.

Pokiaľ si teda chcete zrýchliť beh telefónu aj jeho výdrž, odinštalovanie aplikácie Facebook je prvým krokom. Ako alternatívu odporúčame využiť prehliadač Chrome. Pomocou neho môžete pristupovať k webovej verzii sociálnej siete a nakoľko Chrome už podporuje zobrazovanie upozornení aj v prípade mobilnej verzie, automaticky vás upozorní na notifikácie, nové správy atď.

Zdroj: Tech World Zone

Prečítajte si aj:

AVG: Tieto aplikácie vášmu smartfónu najviac „škodia“

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit