Položky na mape označované ako body záujmu budú mať oranžovú farbu, mení sa však celková farebná škála.

SS3_nowat

Včera Google predstavil novú verziu máp, ktoré by mali byť prehľadnejšie a mali lepšie zobrazovať body záujmu. Nový dizajn sa sústredí najmä na odfiltrovaní prvkov, ktoré nie sú nevyhnutne potrebné, napríklad obrysy ciest. To umožňuje zobraziť napríklad premávku alebo tranzitné cesty. Okrem toho bola vylepšená typografia názvov ulíc, bodov záujmu a ďalších prvkov. Ľahšie ich od seba na prvý pohľad rozoznáte.

SS1_nowat

Novou vlastnosťou je oblasť záujmu, ktorá bude takisto v odtieňoch oranžovej. Bude informovať o danej oblasti už len po priblížení mapy na odpovedajúcu mierku. Ťuknutím získate ďalšie informácie. Pôjde o väčšiu oblasť, preto si ju nezamieňajme s funkciou body záujmu.

SS2_nowat

Nová farebná schémy by mala umožniť ľahšie rozoznať nemocnice, cesty, školy či diaľnice od iných typov útvarov, napríklad prírodných.

Aktualizácia sa dostala na mapy pre PC, v smartfóne s Androidom ešte neprebehla aktualizácia. Nemala by vak mať dlhé zdržanie. Novinka bude dostupná pre všetkých bez výrazného zdržania.

mapagoogle

Tu môžete vidieť Oblasť záujmu v oranzťovom odtieni. Ide o miesto, kde je v censtre veľa podnikov. Teda po priblížneí sa zobrazia aj Miesta záujmu

Zdroj: CNet

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.