Modelový rad P20 je predstavený iba zopár dní a vyzerá to tak, že čínsky Huawei má pre nás pripravenú skutočnú lahôdku.

Je akýmsi pravidlom, že Huawei predstavuje svoje špičkové zariadenia niekoľkokrát ročne. Pred nedávnom to bol rad P20, vrátane prémiového zariadenia Mate RS Porsche Design. Tentokrát sa bude netrpezlivo očakávať novinka z radu Mate.

Aby bolo čakanie čo najnapínavejšie, tak očakávaný Huawei Mate 20 aktuálne prešiel benchmarkom Antutu a nenechal po sebe kameň na kameni.

Nástupca Huawei Mate 10 bude obsahovať čipset Kirin 980 so štyrmi jadrami, ktorý je založený na 7nm architektúre. Začiatkom tohto roka v rebríčku Antutu dominovali práve zariadenia Huawei a vyzerá to tak, že aj koniec roka bude znovu patriť čínskemu výrobcovi. Uvidíme, čo na to Samsung s pripravovaným Note 9.

Celkové skóre Huawei Mate 20 dosiahlo hodnoty zatiaľ nevídané. Zariadenie, ktoré sa očakáva na jeseň tohto roka, sa zastavilo na hodnote 356 918 bodov a vytvorilo tak nový rekord.

Aj napriek tomu, že benchmark neodhaľuje bližšie špecifikácie, tak je vysoko pravdepodobné, že v novom Mate 20 uvidíme aj jednotku NPU 2. generácie, pre vylepšené AI procesy. Po grafickej stránke by sa malo tiež jednať o značné vylepšenie výkonu oproti aktuálnym zástupcom radu Mate 10 a P20 a P20 Pro.

Huawei Mate 20 si pravdepodobne tiež osvojí zostavu troch kamier, ktorú sme mohli prvýkrát vidieť pri modeli P20 Pro. Huawei sa netají, že má stále tie najvyššie ambície. 

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Huawei Watch 2 LTE – inteligentné hodinky s bezkontaktným platením

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.