Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pandémia priniesla nový pohľad na výučbu, je však dôležité sa venovať téme dištančného vzdelávania aj naďalej. Koronavírus na Slovensku sme, zdá sa, zatiaľ zvládli, byť pripravený sa však oplatí.

Dištančné vzdelávanie či e-learning? Nikdy nebolo o nich počuť viac ako počas posledných týždňov. Všetci začali riešiť vyučovanie inak, ako boli zvyknutí a bolo potrebné sa prispôsobiť. Ako sa však na takúto formu vyučovania pripraviť? Napriek tomu, že sa vyučovanie vracia do normálu, mnohé organizácie pokračujú v online seminároch ďalej. Podobnými aktivitami chcú podať  učiteľom pomocnú ruku.

Inak tomu nie je aj v prípade deväťdielnej série 45-minútových živých seminárov EMEA Academic Webinar Series, ktoré pripravil MathWorks pre učiteľov. Okrem tohto však budú mať účastníci vyhradený čas 15 minút na diskusie.

Hlavnou myšlienkou týchto seminárov je zdokonaliť sa v tom, ako sa správne pripraviť na dištančnú formu vyučovania. „Zvládnutím koronavírusu ale online vzdelávanie nekončí a malo by byť súčasťou nášho života. Mali by sme byť pripravení na podobné situácie. Tomu môžu predchádzať práve rôzne kurzy, školenia či webináre. Tie si môžu učitelia vo svojom okolí zdielať medzi sebou, inšpirovať sa a hľadať možnosti, ako okoreniť vyučovanie a urobiť ho pre študentov pútavejším,“ hovorí Martin Foltin zo spoločnosti Humusoft, ktorý sa dlhodobo venuje vzdelávaniu a tiež spoluorganizuje množstvo podujatí pre študentov.

Každý utorok a stredu až do 8. júla tak majú učitelia možnosť získať najaktuálnejšie poznatky o možnostiach inžinierskeho nástroja MATLAB v rámci svojej práce, vyučovania či výskumu. Na webinároch vystúpia odborníci z rôznych európskych univerzít. „Na seminároch v stredu, ktoré sú orientované viac technicky, nadväzujú v utorok ďalší týždeň semináre zamerané na možnosti online výučby na danú tému,“ vysvetľuje ďalej Foltin, pričom upozorňuje, že úvodný online seminár začína už túto stredu 10. mája o 15:00 hod.

Prehľad tém prvej série MathWorks online seminárov na podporu dištančného vzdelávania:

  • What’s New in MATLAB for Teaching
  • Autograded Assessments with MATLAB Grader
  • Data Analysis & Visualization with MATLAB
  • Teaching Data Analysis & Visualization Online
  • Machine Learning & Statistics with MATLAB
  • Teaching Machine Learning & Statistics Online with MATLAB
  • Get started with Deep Learning in MATLAB
  • Teaching Deep Learning Online with MATLAB
  • Speeding up your MATLAB code

Viac informácií, prehľad tém a registráciu nájdete na https://www.humusoft.sk/blog/20200608-Academic_Webinars/. Registrácia je zdarma.

Martina Baumann

Značky: