Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovakia Energy reaguje na aktuálnu situáciu a zavádza elektronický podpis. Umožní tak domácnostiam šetriť za energie z pohodlia domova.

K razantným úsporám v domácnosti bude musieť v najbližšej dobe pristúpiť pravdepodobne mnoho z nás. Veľké úspory, až stovky eur ročne, možno získať napríklad zmenou dodávateľa elektriny a plynu. A tie budú v nadchádzajúcich mesiacoch naozaj potrebné. Ako vyriešiť veci tak, aby sa človek nevystavoval zdravotným rizikám a neopúšťal domov, keď to nie je nevyhnutné?

Pohodlne z domova

S moderným riešením teraz prišla Slovakia Energy. Všetky zmluvné dokumenty je možné podpísať doma na počítači, tablete či na mobilnom telefóne a podpis bude mať rovnakú platnosť ako pri vlastnoručnom podpise papierovej zmluvy. Je to veľmi jednoduché a elektronický podpis zvládne každý. Do e-mailu bude zákazníkovi doručený odkaz na dokument, ktorý má podpísať. Ten si prečíta, skontroluje a v prípade, že s jeho znením súhlasí, podpíše podľa toho, na akom zariadení ho otvorí. Na telefóne alebo tablete prstom alebo stylusom, na PC alebo notebooku tiež touchpadom.

V žiadnom prípade ale zákazníkom neberieme možnosť kontaktu s našimi obchodnými zástupcami, len namiesto osobného stretnutia preferujeme v tomto období telefonický a e-mailový kontakt,“ vysvetľuje Jiří Koudela, obchodný riaditeľ Slovakia Energy. „Záujemca svoje požiadavky konzultuje s naším obchodným zástupcom telefonicky, vypočuje si našu ponuku a môže s obchodným zástupcom prebrať akékoľvek nejasnosti, a zistiť všetko, čo k zmluve potrebuje. Potom dostane konkrétny návrh zmluvnej dokumentácie e-mailom, všetko si v pokoji domova prečíta a, pokiaľ s ponúkaným riešením súhlasí, potrebné dokumenty podpíše jednoducho elektronicky,“ dodáva Jiří Koudela. Nie je teda potrebné nikam chodiť, všetko sa dá vyriešiť z pohodlia domova.

Na nič nečakajte

Je jasné, že platiť nižšie účty chce každý čo najskôr. Preto sa oplatí so zmenou dodávateľa energie neotáľať. V prípade, že máte zmluvu so súčasným obchodníkom uzavretú na dobu neurčitú, s novým dodávateľom budete môcť začať šetriť po uplynutí mesačnej výpovednej lehoty. Pokiaľ je uzatvorená na dobu určitú, budete musieť počkať do jej vypršania, alebo do doby, kým vám váš súčasný dodávateľ nezmení ceny alebo obchodné podmienky, aby ste sa vyhli sankciám za jej predčasné ukončenie. Prekontrolujte si teda súčasnú zmluvu a po výhodnejšom dodávateľovi sa poobzerajte čo najskôr. Naviac tak môžete stihnúť získať lacnejšiu energiu pred vykurovacou sezónou, keď za ňu minieme najviac.

Značky: