Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SpyShop24.cz predstavuje USBKill V4, zarazenie, ktoré impulzom s napätím 215 V zásadne poškodí počítač, smartfón a ďalšie zariadenia a okamžite zabráni neoprávnenému zneužitiu dát

Zabijácka flash USBKill V4 generuje pulzné napätie 215 V, pomocou ktorého poškodí zariadenie, a zničí tak aj uložené dáta. Pre deštrukciu stačí jediný napäťový impulz, je možné však využiť aj režim kontinuálneho pulzu na zvýšenie deštrukčného účinku. Na aktiváciu, zahájenie deštrukcie, slúži primárne prsteň s magnetickou spúšťou. Stačí, keď obsluha prejde prsteňom nad zariadením. USBKill V4 má internú batériu a pracuje v off-line režime, to znamená, že zariadenie, ku ktorému sa pripojí, nemusí byť zapnuté, a napriek tomu dôjde k jeho deštrukcii. USBKill V4 tak ľahko prekoná aj bezpečnostné protokoly USB-C a Lightning.

USBKill V4 účinne deštruuje nielen počítače, notebooky, smartfóny a tablety, ale taktiež ďalšie elektronické zariadenia, ako sú externé disky, disky USB, monitory, televízory, kopírky a ďalšie. USBKill V4 sa aktuálne dodáva v troch setoch: Basic, Pro a Tactical. Posledné dva menované sety ponúkajú široké možnosti aktivácie, vrátane diaľkového ovládania alebo časovanej aktivácie. Na podrobné nastavenie sú určené dedikované mobilné aplikácie Android a iOS. Sety Basic a Pro obsahujú adaptéry na rozhranie USB-C, Lightning, MicroUSB, MiniUSB a USB-A Female. Sada Tactical obsahuje navyše taktiež adaptéry pre menej obvyklé, nekomerčné rozhrania, ako sú USB-B Male, USB-B Female, VGA (DB15), HDMI Male, HDMI Female-Female, DisplayPort Male, DisplayPort Female-Female, RJ45 Male alebo RJ-45 Female.

„USBKill V4 z ponuky internetového obchodu SpyShop24 predstavuje efektívne, účelné a rýchle zariadenie, ktoré spoľahlivo a ultimátne zabráni zneužitiu dát,“ komentuje Přemysl Lezianka, technický predajca SpyShop24.cz, a dodáva: „USBKill V4 sa dodáva v troch verziách. Tá najvyššia, Tactical, je určená komerčným a firemným zákazníkom a pre bezpečnostné a IT oddelenia veľkých spoločností. Tieto spoločnosti nevyužívajú USBKill V4 len na deštrukciu zariadení, ale taktiež na záťažové testovanie USB produktov, ktoré vyvíjajú a vyrábajú alebo produktov, na ktoré spoliehajú.“

Zabijácka flash USBKill V4 Kit je efektívnym nástrojom v mnohých odvetviach. Okrem iného pomáha odrážať útoky hackerov a zabraňuje krádežiam cenných dát z počítačov a smartfónov. Riešenie sa taktiež používa na testovanie komponentov z hľadiska ochrany proti skratu a elektrostatickým výbojom. USBKill je používaný penetračnými testermi, výrobcami hardvéru, donucovacími orgánmi a firemnými zákazníkmi. Ide o svetoznámy priemyslový nástroj na záťažové testovanie USB.

Cena a dostupnosť:

USBKill V4 dodáva na slovenský trh internetový obchod Spyshop24.cz aktuálne v troch voliteľných setoch:

USBKill V4 Basic Kit za 177 EUR vrátane DPH, USBKill V4 Pro Kit za 229 EUR vrátane DPH a USBKill V4 Tactical Kit za 525 EUR vrátane DPH.

Značky: