Ide o dva hlavné problémy, na ktoré sa používatelia začali sťažovať.

Dostávajú ju používatelia systému verzie z mája 2020 a októbra 2020. Jej označenie je KB4601319. Niektorí používatelia hlásili problémy s webovou kamerou. My s touto aktualizáciou problémy nemáme, minimálne nie v prípade využívania webovej kamery.

Najnovším prírastkom medzi problémami je znefunkčnenie služby Zálohovanie a tým aj funkcie História súborov. Téme sa venoval web BetaNews.

Na chybu upozornili používatelia Redditu aj aplikácie Feedback Hub. Zobrazuje sa im chyba 80070005 čo spôsobuje pozastavenie služby alebo monitoringu zmien a tým absenciu nových súborov na zálohovanie. Chyba sa prejavila vo verzii Windows 10 Home (20H2). Chyba navyše zobrazuje nulovú veľkosť zálohy a informáciu o tom, že súbory ešte neboli zálohované.

Tlačidlo na začatie zálohovania však nereaguje a zobrazuje chybu o tom, že sa proces nepodarilo spustiť. Zobrazenie je vrátane uvedeného kódového označenia chyby. Nie je známe o aký veľký problém a ktoré systémy sú chybou zasiahnuté.

Microsoft uznal chybu s webovou kamerou, k funkcii História súborov zatiaľ nevydal jednoznačné stanovisko a zatiaľ nepripisuje problémy zálohovania k tejto aktualizácii. Odinštalovaním aktualizácie by sa problémy mali napraviť.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Windows 10: Chybné aktualizácie už nebudú problém

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.