V roku 2019 to nástupca Pocophone F1, nebude mať vôbec ľahké.

Zopakovať úspech minuloročného modelu, bude veľkou výzvou aj pre spoločnosť Xiaomi, ktorá pri F1 nastavila latku pomerne vysoko a v pomere cena/výkon bolo na trhu naozaj málo konkurentov. Prvý pohľad na Pocophone F2 poskytol na svojom Twitter profile Ben Geskin, ktorý na ňom zverejnil obrázok konceptu:

Podľa tohto vykreslenia je vidieť vítanú zmenu, ktorá sa týka umiestnenia duálneho fotoaparátu. Tentokrát by sa mala dvojica fotoaparátov dostať na ľavú stranu zariadenia v rovnakom vertikálnom usporiadaní, pričom čítačka odtlačkov prstov, by mala ostať v strede vrchnej polovice zadnej steny.

Zmeny by sa mali dostať aj na prednú stranu a najvýraznejším dizajnovým prvkom bude výrez v tvare kvapky a minimálne rámiky okolo displeja. Už koncom minulého roka sa Pocophone F2 objavil v databáze nástroja Geekbench, čo potvrdzuje skutočnosť, že tím Xiaomi už začal pracovať na tomto novom smartfóne.

Model Pocophone F2 pravdepodobne takú senzáciu, akú vyvolal jeho predchodca nespraví, nakoľko by mal dostať do výbavy rovnakú čipovú sadu (Snapdragon 845), ako aj kapacitu pamäte RAM (6 GB). Zariadenie by malo mať nainštalovaný Android 9.0 Pie.

Je preto na mieste očakávať, že hlavné vylepšenia, okrem dizajnu, prídu v oblasti fotografovania, na ktorom si Xiaomi posledné mesiace dáva veľmi záležať a je vidieť aj prvé výsledky usilovnej práce.

Zdroj: Gizchina

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Xiaomi Mi A2, alebo ako brat brata nepoznal

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.