CEO BlackBerry John Chen hovorí o tom, že BlackBerry chce stále vyrábať smartfóny.

John-Chen-explains-why-BlackBerry-still-makes-phones

Jonh Chen v rámci interview pre USA Today hovorí o profite firmy. Je v čele spoločnosti rok a pol a posledné dva štvrťroky bola spoločnosť v čiernych číslach. Spoločnosť má 3 mil. USB uložených v banke. Tiež hovorí o tom, že BB kúpila tri spoločnosti, ktoré majú vedúce postavenie v oblasti bezpečnosti a podnikového predaja.

Mnohí sa síce čudovali, prečo BB stále predáva telefóny a je roky v strate. Podľa CEO firmy však BlackBerry vyrába špičkové telefóny, ktoré sú určené hlavne do vládneho sektoru a firiem, kde sú kladené veľké nároky na vnútropodnikovú bezpečnosť. Podľa Chena je dôkazom bezpečnosti ich telefónov aj to, že ich môžete vidieť v rukách hláv štátu.

blackberry-rtr3uos1_nowat

Problémom boli aj vysoké marže firmy a faktom, že nie každý zákazník obnovil kontrakt u operátora na ďalšie obdobie s týmto telefónom. Mnohí totiž prešli ku konkurencii. Takisto vidí viac príležitostí na zahraničnom trhu ako v Severnej Amerike.

Chválou nešetrí a zdôrazňuje, že ich zariadenia sú podstatne bezpečnejšie, ako smartfóny iných značiek. Rezervy ale vidí v dostupnosti softvéru. Hoci BlackBerry World a Amazon AppStore poskytuje veľký počet aplikácií, chcú zapracovať aj v tejto oblasti.

Zdroj: PhoneArena

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.