Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

OPPO oznámilo podpísanie globálnej dohody o spolupráci so spoločnosťou Ericsson. Dohoda sa týka napríklad globálneho krížovej licencie patentov, technickej spolupráce, alebo rozširovania trhu. Globálna krížová licencia sa vzťahuje na štandardné základné patenty (SEP) týkajúce sa technológií mobilnej komunikácie vrátane 5G.

„S potešením oznamujeme, že sme uzavreli globálnu dohodu o spolupráci so spoločnosťou Ericsson. Globálna krížová patentová licencia medzi oboma spoločnosťami sa vzťahuje na patenty pre štandardné mobilné siete vrátane 5G. Táto dohoda odráža naše vzájomné uznanie a rešpektovanie duševného vlastníctva a vytvára pevný základ pre našu spoluprácu,“ komentoval novinku Feng Ying, riaditeľ oddelenia duševného vlastníctva spoločnosti OPPO. „Spoločnosť OPPO vždy rešpektovala duševné vlastníctvo, presadzovala primerané licenčné poplatky a podporovala vytvorenie dlhodobého zdravého ekosystému duševného vlastníctva. Naším cieľom je riešiť spory o duševné vlastníctvo medzi poskytovateľmi a nadobúdateľmi licencií priateľským spôsobom, pričom vzájomne rešpektujeme hodnotu patentov,“ dodal.

Od svojho založenia pred takmer 20 rokmi spoločnosť OPPO vždy trvala na dlhodobých investíciách do výskumu a vývoja, pokračovala v prehlbovaní kultivácie v kľúčových oblastiach a transformovala inovácie do vysokohodnotného duševného vlastníctva a špičkových používateľských skúseností.

K 30. júnu 2024 podalo OPPO celosvetovo viac ako 103 000 patentových prihlášok, z ktorých bolo udelených viac ako 57 000 patentov – 91 % všetkých patentových prihlášok tvoria úžitkové patenty. Podľa Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO) sa spoločnosť OPPO v roku 2023 umiestnila na deviatom mieste na svete v počte patentových prihlášok podaných podľa Zmluvy o patentovej spolupráci (PCT), čím sa už piaty rok po sebe dostala do prvej svetovej desiatky.

OPPO je jedným z hlavných držiteľov certifikátov 5G SEP a celosvetovým lídrom v oblasti inovácií inteligentných zariadení, a preto sa považuje za inovátora aj za implementátora technologických noriem. V skutočnosti aktívne podporuje prijatie a používanie technologických noriem v celom odvetví.

Okrem toho OPPO podalo k 30. júnu 2024 viac ako 6 200 žiadostí v rámci globálnych patentových rodín pre komunikačné štandardy 5G, a to vo viac ako 40 krajinách a regiónoch. OPPO zároveň oznámilo viac ako 3 700 rodín 5G Európskemu inštitútu pre telekomunikačné normy (ETSI) a predložilo viac ako 12 000 štandardných dokumentov do projektu 3GPP (3rd Generation Partnership Project). Podľa „Global 5G Standard-Essential Patents and Standard Proposal Study Report (2023)“, vydaného Čínskou akadémiou informačných a komunikačných technológií (CAICT), a „Global 5G Standard-Essential Patent Strength Report“, ktorú zverejnila spoločnosť IPlytics v októbri 2023, patrí OPPO v celosvetovom meradle k špičke v sile 5G SEP.

Značky: