Udalosť môžete sledovať cez internet.

Je to oficiálne, Apple predstaví nové iPady 7. mája 2024 o 16.00 slovenského času. Apple rozposlal pozvánky novinárom a na svojom webe apple.com/apple-events vytvoril novú udalosť, ktorá je venovaná práve iPadom. Prostredníctvom tohto webu budete môcť sledovať oznámenie nových tabletov naživo aj vy.

O nových iPadoch sa hovorí už mesiace. Pôvodne mali byť predstavené v marci, avšak nestalo sa tak. Bloomberg tvrdil, že zdržanie spôsobili nové OLED displeje, ktoré vyžadujú „zložité nové výrobné techniky“. Pod ďalšie oneskorenie sa podpísala finalizácia softvéru pre nové tablety.

Apple však situáciu vyriešil, aspoň čiastočne, a začiatkom mája konečne predstaví novú generáciu svojich tabletov. Viaceré zdroje však uvádzajú, že treba počítať s obmedzenými skladovými zásobami, a to najmä v prípade nových iPadov Pro, ktoré dostanú do výbavy OLED displej.

Apple tiež predstaví novú generáciu iPadov Air. V ich prípade bude hlavná novinka spočívať v tom, že prídu na trh v dvoch veľkostiach – s uhlopriečkou 10,9 palca a 12,9 palca. Modely Air vraj ponúknu procesor Apple M2, nový dizajn zadného fotoaparátu, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Poslednou novinkou by mala byť tretia generácia dotykového pera Apple Pencil. Očakáva sa, že nová generácia pera ponúkne integráciu s funkciou Find My, takže si Apple Pencil budete môcť vyhľadať rovnakým spôsobom ako slúchadlá AirPods a ďalšie zariadenia od Applu.

Špekuluje sa aj o vymeniteľných magnetických hrotoch a o novom geste „Squeeze“. V praxi by to malo znamenať, že Apple Pencil 3 bude vedieť rozpoznať, kedy ho používateľ stláča a v takom prípade ponúkne rýchle akcie, ako je pridanie textu alebo podpisu.

Všetky potrebné detaily spoznáme 7. mája o 16.00 slovenského času.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit