Používate pri práci počítač? Pracujete z domu? Stretli ste sa už s phishingom? Meníte si pravidelne Vaše heslá? Viete ako bezpečne pracovať na domácej wifi sieti?

Informácie sú súčasťou nášho každodenného života nielen  v pracovnej oblasti, ale dotýkajú sa aj nášho osobného života. Bezpečnosť informácií a zariadení je dôležitá hlavne pre tých, ktorí pracujú na počítači, či už z kancelárie ale čoraz častejšie aj z domu. Virtuálny svet sa stal naším každodenným spoločníkom. Ráno vstávame, na toaletu ideme s mobilom v ruke.

Pracujeme z domu, deťom dávame do rúk tablet, zapíname smart TV, nakupujeme a bankujeme online. Pripájame sa na rôzne sociálne média, sťahujeme hry, filmy. Jednoducho, technológiám sa nevyhneme. A to dobre vedia aj útočníci a tak vzniká ideálny priestor pre počítačových kriminálnikov, rôzne hackerské útoky ako phishingy, šírenie malwarov, ransomware, a ďalšie nástrahy. Nejeden z nás sa už stretol s podvodným e-mailom, ktorý si našiel vo svojej schránke, lákajúcim na neodolateľné ponuky zárobku alebo jednoduchú pomoc ľuďom v núdzi. Je preto dôležité poznať riziká, ktoré nám hrozia a účinne sa proti nim brániť.

Qubit Academy v spolupráci s odborníkmi na informačnú a kybernetickú bezpečnosť Vás pozývajú na online seminár „Bezpečnosť informácií v online svete,“ ktorý sa bude konať 10. februára 2021 od 13:00 v online forme cez aplikáciu Webex. Ľudskou rečou Vám vysvetlia a poriadia jednoduché tipy a triky ako svoju domácnosť voči bežným hackerským technikám. 

Čo sa na seminári naučíte?

Poradíme Vám ako bezpečne pracovať na počítači, tablete či mobile. Naučíte sa brániť bežným hackerským technikám. Ako bezpečne komunikovať v online priestore, aby ste sa nemuseli obávať zneužitia Vašich informácii. Zároveň získate aj prehľad o základoch kyberhygieny, vďaka ktorej budete vedieť pracovať so svojimi zariadeniami tak, aby slúžili Vám. 

Pre koho je seminár určený?

Online seminár je určený pre začiatočníkov a všetkých tých, ktorí sa chcú vzdelávať v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti a naučiť sa základy a overené postupy ako nenaletieť podvodníkom.

Registrovať sa môžete už dnes na stránke https://qubitacademy.com/sk/bezpecnost-informacii-v-online-svete/ iba za 9,90 € (bez DPH) – pre čitateľov TOUCHIT však so špeciálnym kódom je registrácia zadarmo.

Ako partneri seminára máme pre váš špeciálny kód: „touchit-onlineseminar“, vďaka ktorému sa podujatia môžete zúčastniť* BEZPLATNE. Neváhajte a registrujte sa ešte dnes, počet miest je limitovaný!