Čaká sa už iba na schválenie slovenského protimonopolného úradu.

NAY a Datart patria medzi popredných predajcov elektroniky na Slovensku. V priebehu najbližších týždňov sa však možnože dočkáme veľkej zmeny – obchody Datart sa premenujú na NAY. Informuje o tom portál seznamspravy.cz, ktorý sa rozprával s predsedom predstavenstva spoločnosti HP Tronic Danielom Večeřom.

HP Tronic je majiteľom značky Datart a pred necelým rokom podpísal dohodu o spojení so slovenským NAY. Toto spojenie už v Česku schválili a očakáva, sa že v priebehu najbližších týždňov by tak mal spraviť aj slovenský protimonopolný úrad.

Keď spojenie schvália úrady v oboch krajinách, české obchody Electro World sa premenujú na Datart a zo slovenských Datartov by sa mali stať obchody NAY. K zmene by malo po schválení slovenským protimonopolným úradom dôjsť čo najskôr:

„Pokúsime sa to urobiť čo najrýchlejšie. Predajní je veľa, takže si nemyslím, že to bude úplne zo dňa na deň,“ povedal pre portál seznamspravy.cz Daniel Večeřa.

Zdroj: seznamspravy.cz

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit