Na ich príchod do Európy si však budeme musieť chvíľu počkať.

Mapy spoločnosti Google sú jednou z najobľúbenejších navigačných aplikácií. V ich rozhraní sa taktiež nachádza aj nespočetné množstvo funkcií, ktoré pomáhajú s objavovaním okolia. Portál Xatakandroid teraz informuje, že do aplikácie smerujú nové funkcie založené na umelej inteligencii. Na základe dostupných informácií sa dozvedáme, že práve AI by mala Mapám Google priniesť celkom nový používateľský zážitok.

Za všetkým je potrebné hľadať Gemini. Nie je to však iba nová aplikácia, ktorá nahrádza asistenta Bard a približuje túto generatívnu AI Android smartfónom, je to tiež nový názov Google Asistenta, ale aj hlavný názov jazykového modelu. Za zmienku stojí aj to, že o Gemini prejavil záujem aj Apple pre svoje iPhony. Google sa pritom už nejaký čas snaží integrovať AI inovácie do všetkých svojich služieb, vďaka čomu sa stávajú inteligentnejšími. Vďaka tejto snahe spoločnosti Google sa do Google Máp teraz dostávajú tri nové funkcie, ktoré boli objavené pred niekoľkými týždňami

Bard je teraz GeminiZdroj: TOUCHIT
Bard je teraz Gemini

Prvou novinkou je presnejšie vyhľadávanie s dôrazom na kontext. Vďaka generatívnej AI Mapy pochopia požiadavku používateľa a poskytnú mu výsledky rozdelené do kategórií. Mapy dokážu čerpať informácie z 250 miliónov miest a viac ako 300 miliónov používateľských recenzií, čo je veľmi slušný základ pre poskytovanie skutočne presných výsledkov na základe presnej požiadavky používateľov.

Druhou novinkou je klasifikácia najlepších zoznamov podľa miest. Tento typ odporúčaní však bude o krok ďalej a odteraz sa budú výsledky zobrazovať v rebríčku. Vďaka zoradeniu výsledkov bude možné nájsť tie najlepšie výsledky oveľa rýchlejšie. 

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra a Google mapy na prednom displeji

Treťou novinkou napojenou na AI umožní Mapám lokalizovať zaujímavé miesta. Umelá inteligencia od Google bude vedieť nájsť odporúčané stránky s ďalším doplnkom, ktorým sú súhrny s fotografiami a komentármi.

Hoci všetky tri novinky založené na umelej inteligencii vyzerajú veľmi  zaujímavo, a určite vylepšia používateľský zážitok, tak pripomíname, že sú zatiaľ dostupné iba v USA. V každom prípade je dobré už teraz vedieť, čo môžeme od Máp Google očakávať v budúcnosti aj v Európe.

Zdroj: Xatakandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.