Ten je v zhode s nedávno uniknutým prototypom.

Google sa s uvedením svojho prvého skladacieho telefónu vôbec neponáhľal. Je tomu takmer rok, čo bol prvý skladací Pixel Fold uvedený na trh, pričom Samsung sa v tom čase už pripravoval na uvedenie generácie Galaxy Z Fold5. Po viacerých komplikáciách sa síce Pixel Fold dostal na trh, avšak pár mesiacov po debute tohto zariadenia máme už možnosť pozrieť sa na prvé obrázky nástupcu tohto zaujímavého skladacieho zariadenia s veľmi praktickým pomerom strán predného displeja. Mimochodom aj Samsung sa vraj pripravuje na uvedenie skladačky Galaxy Z Fold6 so širším predným displejom, ktorý bude mať takmer identický pomer strán ako spomínaný Pixel Fold.

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

V súvislosti s pripravovaným Pixel Fold 2 sa už objavili informácie o jeho výkone, ale táto správa je teraz doplnená o detailné rendery, ktoré odkrývajú niektoré dizajnové zmeny. Vďaka dôveryhodnému leakerovi Stevovi Hemmerstofferovi (OnLeaks) a SmartPrix sa dozvedáme, že dizajn Pixel Fold 2 na renderoch je takmer identický s nedávno uniknutou technickou vzorkou. Medzi hlavné zmeny patrí nový modul fotoaparátu na zadnej strane a nový pomer strán displeja. 

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2

Najviditeľnejšou je však zmena dizajnu zostavy fotoaparátov, ktorá výrazným spôsobom vybočuje z dizajnového jazyka aktuálnych Pixelov. Tri fotoaparáty už nie sú umiestnené v lište, ale sú zoskupené do štvorca s obdĺžnikovým lemom, v ktorom sa nachádza aj LED blesk, mikrofón a ďalšie zatiaľ neznáme senzory.

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2

Zmenami údajne prešli aj celkové rozmery zariadenia, ktoré sú veľmi odlišné od pôvodného Pixel Fold na hodnoty 155,2 × 77,1 × 10,54 mm. Ak sa teda pozeráme na skutočné rozmery Pixel Fold 2, tak toto pripravované skladacie zariadenie bude oproti pôvodnému Pixelu Fold tenšie a vyššie, čo najviac ovplyvní predný displej. Pokiaľ sa v tejto oblasti vrátime ku Galaxy Z Fold6, tak sa zdá, že nové generácie skladačiek od Samsungu a Googlu sa vydávajú opačnými smermi, ako ich predchodcovia. V prípade Googlu je to škoda, pretože pôvodný Pixel Fold mal pomer strán predného displeja bližšie k tradičným smartfónom, čo umožňovalo jeho pohodlnejšie používanie. 

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2

Posledná veľká zmena by sa mala týkať vnútorného displeja. Podľa očakávania by mali byť vnútorné rámčeky tenšie, čo modelu Pixel Fold 2 pridá na atraktivite, keďže Google pri Pixel Fold na ich hrúbke vôbec nešetril. Tento krok by si však vyžadoval premiestnenie kamier a senzorov pod displej.

Predstavenie skladačky Google Pixel Fold 2 sa očakáva v máji.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.