Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Krištáľové krídlo pokračuje vo svojej tradícii a v dvadsiatom druhom ročníku opäť hľadá výnimočné slovenské osobnosti, ktoré v roku 2018 dosiahli jedinečný úspech.

Do 31. októbra môže favorita o prestížne ocenenie navrhnúť aj široká verejnosť prostredníctvom online formulára na www.kristalovekridlo.sk.

Krištáľové krídlo udeľuje ocenenie v desiatich kategóriách za konkrétny počin v danom roku v oblasti spoločenského, hospodárskeho, vedeckého, športového, kultúrneho života ako aj mimoriadnu cenu.  22. ročník Krištáľového krídla prichádza s pár zmenami a jednou z najvýznamnejších je uvedenie novej kategórie- Inovácie a startupy, vytvorenú k pocte mladým, úspešným a kreatívnym ľuďom, ktorí sú prirodzeným obrazom rýchleho technologického a informačného vývoja krajiny. ,,Na Slovensku je tendencia nárastu inteligentných, šikovných a iniciatívnych ľudí, ktorí ťahajú našu krajinu vpred. Našou povinnosťou a privilégiom je ich predstaviť širokej verejnosti a spoločne im poďakovať za všetko, čím formujú obraz našej spoločnosti pre budúce generácie,“ uviedla autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová.

Všetky zaregistrované návrhy na nominácie sú starostlivo posudzované na zasadnutiach odborných porôt a do finálneho výberu sa dostávajú tri osobnosti v každej kategórii.

Následne zahajujú porotcovia tajné hlasovanie, ktorého výsledok bude vyhlásený v priamom prenose televízie RTVS na Jednotke dňa 27. januára 2019 na slávnostnom galavečere v novej budove SND.  Krištáľové krídlo je tradíciou a hlasom slovenskej verejnosti, ktorá si chce uctiť a pamätať svoje veľké osobnosti a ich významné úspechy.

Laureáti 22. ročníka sa tak dostanú medzi 200 ocenených z predchádzajúcich rokov ako je Július Satinský a Milan Lasica (Mimoriadna cena 1997), Zlatica Puškárová (Publicistika a literatúra 2005), Andrej Kiska (Filantropia 2011), Peter Sagan (Šport 2013), Korben Dallas (Rock Pop Jazz 2014), Tomáš Maštalír (Divadlo a Audiovizuálne umenie 2017) a mnohých iných. Online formulár pre návrh nominácie za rok 2018 nájdete na stránke Krištáľového krídla:  https://kristalovekridlo.sk/online-nominacia/.

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech. Ocenenie je udeľované od roku 1997 v rôznych oblastiach spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života. Viac informácií nájdete na www.kristalovekridlo.sk alebo fb/kristalovekridlo. Krištáľové krídlo môžete sledovať aj na Instagrame.

Značky:

Komentáre sú uzavreté