Výrobca zverejnil zoznam modelov, ktoré sa môžu tešiť na aktualizáciu na najnovší Android.

Operačný systém Android 14 prišiel na trh s drobným oneskorením, ale aj napriek tomu ho dokázali viacerí výrobcovia sprístupniť pre svoje zariadenia. Ukážkovým príkladom je Samsung, ktorý opäť lámal rekordy rýchlosti, pochváliť treba aj Xiaomi.

Medzi výrobcov, ktorí chystajú aktualizáciu na Android 14, patrí aj Motorola. Tá aktuálne zverejnila detailné informácie o smartfónoch, ktoré sa môžu tešiť na najnovší Android.

Aktualizácia na Android 14 bude dostupná pre smartfóny:

Motorola Razr

Motorola Edge

Moto G

Ostatné modely

Pripomeňme, že Motorola v závislosti od ceny smartfónu poskytuje podporu na úrovni až 3 aktualizácií systému Android a 4 rokov bezpečnostných aktualizácií. To platí pre prémiové telefóny tejto značky. Cenovo dostupné modely, ako je Moto G54 5G, dostanú 1 aktualizáciu systému Android a 3 roky bezpečnostných záplat.

Pokiaľ v zozname nevidíte váš telefón, môžete si skontrolovať jeho stav priamo na webe Motoroly, či je preň ešte prisľúbená ďalšia aktualizácia alebo nie.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit