Ak uvažujete nad nákupom notebooku pod stromček ste na správnom mieste. Poradíme vám s výberom toho správneho notebooku v rôznych kategóriách. Pre každú sme vybrali tri naše tipy, ktoré odporúčame. Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Vyberte si  kategóriu:
Základný notebook do domácnosti – (do 300 eur)
Notebook pre študenta a na multimediálne využívanie (do 800 eur)
Profesionálne notebooky bez kompromisov (cena bez limitu)

 

Základný notebook do domácnosti (do 300 eur)

ASUS X553MA

ASUS_X_vyd5_nowat

Notebook s HD rozlíšením, ktorý je vo veľkosti 15,6“ displejom a teda aj numerickou klávesnicou. Dobrá voľba pre každého, kto potrebuje akýkoľvek notebook na doma. Je veľmi úsporný a hodí sa na základné kancelárske práce. Kapacita pevného disku bude dostatočná, vďaka reproduktorom Bang&Olufsen nájde uplatnenie aj pri pozeraní filmov.

 

Lenovo B50-30

LenovoB50_vyd5_nowat

V tomto notebooku je zaujímavá prítomnosť čítačky odtlačkov prstov. Nie je síce určený na časté prenášanie, no ak ho niekam so sebou zoberiete, oceníte veľmi tenký dizajn v 15,6“ veľkosti HD displeja. Rovnako je veľmi úsporný, pokojne ho nemusíte vypínať s obavami o účty za elektriku. Pevný disk je aj tu v štandardnej 500 GB veľkosti.

 

Acer Aspire E15

Acer-Aspire-E15-01_vyd5_nowat

Dizajnovo podarený notebook, čo v tejto cenovej kategórii nebýva zvykom. Má rôzne displeje, no v tomto cenovom strope je použitý HD model. Jeho výhodou je tichý chod aj pri vyššom zaťažení. V tele je aj optická mechanika a o kancelársky výkon sa stará štvorjadrový CPU Intel Celeron.

 

Notebook pre študenta a na multimediálne využívanie (do 800 eur)

Lenovo IdeaPad Z50-70

lenovo-ideapad-z50_vyd5_nowat

Dizajnová lahôdka spomedzi 15,6“ modelov. Má Full HD displej a veľký disk s kapacitou 1 TB. Výrobca pridal aj SSHD 8 GB modul na rýchlejšie zavedenie systému a prácu s aplikáciami. Grafická karta je NVIDIA GeForce 840M. Jej výkon je vhodný viac na staré hry ako na súčasné hranie. Výhodou na multimediálne využitie je silný Core i7 procesor. Prečítajte si o ňom viac.

HP ProBook 470 G2

HP_probook_vyd5_nowat

Stroj na náročnejšie využitie, ktorý má čítačku odtlačkov prstov a antireflexný Full HD displej. Beží na grafickom čipe AMD Radeon R5 M255. Čiže opäť vhodný aj na hranie, no na nové tituly to nebude postačujúce. Špecialitou je podsvietená klávesnica, kombinované vyhotovenie s hliníkom a TPM čip na zabezpečenie dát na pevnom disku.

Acer Aspire V17 Nitro

Aspire-V17-Nitro_vyd5_nowat

Herné delo od Aceru znamená dobrú výbavu na hranie hier a nebude vás stáť celý majetok. Grafická karta NVIDIA GeForce GTX 840M zvládne hranie hier, novšie pri nižších detailoch a silný procesor bude vhodný napríklad na strih videa. Okrem toho je tu veľký 1 TB disk s 8 GB SSHD modulom na zrýchlenie práce s načítaním dát. Je aj v menšej verzii, no 17,3“ model bude vhodný ako na hry tak aj na filmy.

 

Profesionálne notebooky bez kompromisov (cena bez limitu) 

HP EliteBook Revolve 810 G3 Touch

hp810_vyd5_nowat

Ultrabook do mobilnej kancelárie. Teda všade, kde ho potrebujete. Má otočný kĺb takže si z neho spravíte tablet alebo ho využijete aj v iných režimoch s vyklopeným displejom. Rýchly SSD disk pocítite v okamžitých odozvách pri použití náročných aplikácií. Má odolné telo a klávesnicu odolnú proti poliatiu. Veľký dôraz sa kladie na bezpečnosť dát. Aj preto napríklad bez autorizácie používateľa nikto nepripojí flash disk k notebooku.

 

MacBook Pro 13″ Retina 2015

MacBook2015_vyd5_nowat

Najnovší MacBook so super rýchlym CPU a zdokonalenou grafickou kartou Intel Iris Graphic 6100. Nie je na hry ale poskytne výborný multimediálny výkon. Toto je počítač so systémom OS X, ktorý je ideálny na pracovné účely. Displej má rozlíšenie 2560 × 1600 px, klávesnica je podsvietená a telo hliníkové. Touchpad s technológiou Force Touch inde nenájdete a rozpoznáva silu tlaku. Skrátka super počítač a sen mnohých z nás.

Toshiba Tecra Z50-A-181

Tecra_vyd5_nowat

Toshiba si ide svojou cestou a toto je vrchol jej názoru na prenosný počítač do kancelárie. Kovové telo a 15,6“ uhlopriečka zaistia prenášateľnosť, SSD disk zase rýchlosť systému, rovnako tak aj CPU Intel Core i7. Nechýba TPM čip, podsvietená klávesnica a nadštandardná záruka priamo na mieste používateľa. Displej je, samozrejme, Full HD a antireflexný.

 

Lenovo ThinkPad T450

ThinkPad-T450s-3_vyd5_nowat

Špičkový notebook pre cestovateľov so 14“ displejom. Veľmi dobre sa používa aj v kancelárii. Má plnú hardvérovú výbavu na výkonný stroj súčasnosti. Vhodný je aj na strihanie videa, čítačka odtlačkov prstov a TPM čip zabezpečia dáta na HDD. Klávesnica je podsvietená a ide o jednu z najpohodlnejších klávesníc, aké môžete na notebookoch mať.
Prečítajte si o noteobooku viac, alebo si pozrite porovnávací test.

 

Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.