Apple predstavil najlacnejšie dotykové pero vo svojom portfóliu.

Pokiaľ používate iPad a chcete ho využiť aj na kreslenie či písanie, potrebujete dotykové pero Apple Pencil. To bolo donedávna dostupné v dvoch generáciách, avšak najnovšie sa k nemu pridal tretí model s názvom Apple Pencil (USB-C).

Apple Pencil (USB-C) nie je tretia generácia dotykového pera od Applu. Ide o cenovo najdostupnejší model, ktorý dostal do výbavy USB-C port, avšak prišiel o niektoré z funkcií, ktoré nájdete v ostatných Apple Pencil. Z používateľského hľadiska môže byť najvýraznejším obmedzením chýbajúce rozpoznávanie tlaku, čo znamená, že hrúbka čiary sa nemení podľa toho, ako tlačíte hrotom pera na displej.

Apple Pencil s USB-CZdroj: Apple
Apple Pencil s USB-C

Apple Pencil s USB-C tiež nepodporuje rýchlu zmenu nástrojov dvojitým poklepaním pri hrote pera a takisto neumožňuje bezdrôtové nabíjanie. Magnetické prichytenie pera k iPadu však funguje. Nabíjanie je k dispozícii len cez USB-C.

Apple Pencil (USB-C) môže byť dobrou voľbou pre používateľov, ktorí nepoužívajú iPad na profesionálne kreslenie. Pokiaľ si potrebujete pomocou pera iba písať poznámky, anotovať a robiť nenáročné skice, nový model vám môže vyhovovať.

Apple Pencil s USB-C bude v predaji od novembra 2023 za cenu 95 eur. Porovnanie s ostatnými Apple Pencil si môžete pozrieť na priložených obrázkoch, kde sa nachádzajú aj údaje o kompatibilite s jednotlivými iPadmi.

Porovnanie modelov Apple PencilZdroj: Apple
Porovnanie modelov Apple Pencil
Porovnanie modelov Apple PencilZdroj: Apple
Porovnanie modelov Apple Pencil

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit