Náš magazín TOUCHIT je súčasťou asociácie EISA, kde sme členmi expertnej skupiny pre mobilné zariadenia. V tomto článku prinášame najlepšie mobilné zariadenia pre sezónu 2017-108 a tiež tu nájdete sumár všetkých ocenených produktov z ostatných expertných skupín.

Ako funguje EISA?

EISA je združenie aktuálne 53 špecializovaných magazínov a špičkových novinárov predovšetkým z Európy ale aj USA a Austrálie. Zastupuje celkov 25 krajín vrátane Slovenska, pričom táto asociácia existuje už 35 rokov.

Prvé zasadanie EISA v tomto roku sa konalo v máji v Antverpách, kde firmy predstavili novinárom svoje najlepšie produkty. O tomto zasadnutí sme podrobne informovali vo viacerých článkoch napr. o prezentácii firmy Huawei, Honor, NOA a ďalších.

Následne sa zasadnutie asociácie EISA konalo v Splite, kde sa už hodnotili najlepšie produkty v rámci každej expertnej skupiny po tom, ako sme mali produkty k dispozícii a mohli ich testovať. Na tomto stretnutí v Chorvátsku boli do asociácie EISA prijatí experti z Austrálie a tiež z USA. Z týchto regiónov bolo prijatých 5 nových členov. Asociácia EISA tak už neznamená len združenie európskych novinárov, je to značka, ktorá zastupuje najrešpektovanejšie magazíny po celom svete. Magazín TOUCHIT je súčasťou EISA od minulého roka a sme na to patrične hrdí.

Voľby najlepších produktov neboli jednoduché a o viacerých z nich sme pomerne dlho diskutovali. Výsledkom je výber tých najlepších produktov z mobilnej oblasti.

Záber z ocenených a členov EISA v minulom roku. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo v Berlíne počas výstavy IFA

EISA Najlepší smartfón 2017-2018

Samsung Galaxy S8/S8+

Táto exkluzívne zhotovená vlajková loď prichádza v nezvyčajnej kombinácii kovu a skla. Vybavená je bezrámikovým nekonečným displejom, ktorý poskytuje väčšiu pozorovaciu plochu, no zároveň si zachováva používateľsky pohodlné rozmery. K dispozícii sú dve veľkosti displeja, pričom HDR displej má pomer strán 18,5 : 9. Súčasťou smartfónu je tiež prvotriedna čipová súprava Exynos 8895. Oba modely Samsung Galaxy S8 sa vyznačujú výborným 12 Mpx fotoaparátom, auto HDR, automatickým zaostrovaním s optickou stabilizáciou, skenerom očnej dúhovky pre ešte väčšiu bezpečnosť a novým hlasovým asistentom Bixby. Je to impozantné zariadenie, s ktorým urobíte naozaj všetko.

EISA Spotrebiteľský smartfón 2017-2018

Honor 8 Pro

Dokonca ani v najnovšej generácii vlajkových lodí smartfónov nie sú vo výbave celkom bežné 8-jadrové procesory, pamäť RAM s kapacitou 6 GB a úložisko 64 GB. Napriek tomu Honor 8 Pro ponúka presne toto a ešte oveľa viac. Smartfón je vybavený obrovským 5,7-palcovým QHD displejom a procesorom Kirin 960, ktorý si poradí aj s najnáročnejšími úlohami. Je pripravený ponoriť sa do sveta virtuálnej reality, keďže papierový obal telefónu sa dá zmeniť na kartónové okuliare využívajúce vynikajúci displej s hustotou bodov 515 ppi. 4000 mAh batéria dodáva šťavu každému dobrodružstvu, zatiaľ čo vďaka prostrediu EMUI 5.1 od Huawei je operačný systém Android 7.0 ešte jednoduchší na používanie. Honor 8 Pro je mimoriadne schopný smartfón.

EISA Smartfón s najlepším pomerom cena/výkon 2017-2018

NOA Element H10le

Ide o prvý smartfón na svete, ktorý je vybavený procesorom Mediatek Helio X27. Má 4 GB RAM a 64 GB úložisko, pričom všetkých desať procesorových jadier sa dá účinne využiť. Model NOA H10le prichádza s 13 Mpx duálnym fotoaparátom na zadnej strane. Ten sa postará o snímky s vysokou kvalitou. Vpredu sa nachádza 13 Mpx selfie kamera. 5,5-palcový Full HD AMOLED displej prináša živé farby a vysokú kvalitu obrazu, 3800 mAh batéria vydrží viac než iné. Elegantný kovový povrch s hrúbkou len 7,1 mm dodáva smartfónu štýl. Práve pre toto všetko sa model NOA Element H10le stal smartfónom s najlepším pomerom cena/výkon na trhu.

EISA Mobilné slúchadlá 2017-2018

JBL Everest Elite 750NC

Rozlúčte sa s káblami a vychutnajte si bezdrôtové Bluetooth spojenie s týmito veľmi špeciálnymi slúchadlami. Pritom si vyladíte okolitý svet tak, ako si ho prajete, a to pomocou výkonného adaptívneho systému na potlačenie šumu. To vám umožní ovládať úroveň okolitého hluku, ktorý si prajete počuť a teda kontakt s okolitým svetom úplne nestratíte. JBL Everest Elite 750NC vydržia hrať až 20 hodín a dajú sa ľahko aktualizovať prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá tiež ovláda mnohé funkcie týchto slúchadiel. Dokonca je k dispozícii aj SDK pre programátorov na vývoj nových zážitkov špeciálne určených pre tieto slúchadlá.

EISA Mobilný reproduktor 2017-2018

JBL Boombox

Batéria tohto reproduktora s kapacitou 20 000 mAh je dostatočne výkonná na to, aby mohla kontinuálne prehrávať hudbu viac ako 20 hodín. Vďaka certifikácii IPX7 tomuto zariadeniu neprekáža voda ani dážď, zatiaľ čo výber vnútorného či vonkajšieho režimu optimalizuje zvuk pre zvolené miesto. Ak potrebujete viac energie, pridajte jeden alebo viac doplnkových 100 JBL Connect+ reproduktorov, ktoré sa po stlačení tlačidla zosynchronizujú pomocou Bluetooth pre posilnenie generovaného zvuku. Pre párty na záhrade, pláži alebo aj pri bazéne vám dokonca dvojité USB výstupy tohto zariadenia nabijú všetky vaše mobilné zariadenia.

EISA Bezdrôtové slúchadlá do uší 2017-2018

Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

Vďaka batérii a Bluetooth prijímaču zabudovanému v záhlavovom moste má tento skvelý bezdrôtový dizajn slúchadiel do uší význam v každom smere. Slúchadlá sú pohodlné na doma a stabilné na ceste i pri športe. Ako by ste mohli očakávať od tohto slávneho nemeckého výrobcu, efektný vzhľad slúchadiel umocňuje záhlavový most s nappa kožou a s červeným prešitím. Slúchadlá Momentum obsahujú super citlivý mikrofón, NFC pripojenie pričom kompatibilita s Bluetooth 4.1 aptX umožňuje pohodlné párovanie ako aj realizáciu telefónnych hovorov s čistým hlasom. Prehrávanie hudby je tiež radosť – bohaté, harmonické ako aj silné, ale pritom stále presné basy budete chcieť počúvať neustále. Tieto slúchadlá sú skvelým spoločníkom pre tých, ktorí milujú hudbu na cestách.

EISA Nositeľné zariadenie 2017-2018

Huawei Watch 2

Či už hľadáte prvotriedny časomerač alebo užitočného športového partnera, hodinky Huawei Watch 2 sú tou správnou voľbou. Inteligentné hodinky prichádzajú v klasickej i športovej verzii a vďaka svojej integrovanej 4G konektivite sú plne samostatné. Keramický rám a prispôsobiteľné tvary robia z hodiniek štýlový doplnok na každú príležitosť. Huawei Watch 2 sú vybavené systémom GPS a dokážu monitorovať srdcovú frekvenciu, vďaka čomu sú ideálnym zariadením na každodenné tréningy. Veľmi praktická je sprievodná aplikácia spolu s Google asistentom. Krištáľovo jasný 1,2-palcový kruhový AMOLED displej, odolnosť voči vode ako aj dvojdňová výdrž batérie robia z týchto hodiniek skvelého spoločníka kamkoľvek idete.

EISA MOBILNÝ AUDIOPREHRÁVAČ 2017-2018

FiiO X5 3. generácie

Všetky mobilné zariadenia prehrávajú hudbu, ale tento prehrávač je na oveľa vyššej úrovni. Zariadenie je založené na operačnom systéme Android, využíva dvojicu DAC od AKM a je poháňané štvorjadrovým procesorom. Vybavené je 3,97-palcovým dotykovým displejom. Jeho vnútorná pamäť s kapacitou 32 GB môže byť rozšírená pomocou dvoch microSD kariet až do veľkosti 512 GB. FiiO X5 prehráva všetky populárne typy hudobných súborov vrátane hi-res DSD a FLAC. Samozrejme, prehrávač spolupracuje aj s hudobnými streamingovými službami. Bluetooth a Wi-Fi sú štandardom, čo umožňuje pripojiť prehrávač k vášmu smartfónu alebo notebooku, aby tak fungovali ako USB DAC s vysokou kvalitou zvuku. Výkonný, detailný a dynamický – toto malé zariadenie robí doslova hudobné zázraky.

EISA Fotoaparát/kamera v smartfóne 2017-2018

Huawei P10

Najnovšia vlajková loď spoločnosti Huawei sa zlepšila takmer vo všetkých smeroch. Počnúc svojím dizajnom, vrátane diamantom brúseného tela a odvážnych nových farieb, až po rýchlejší a bezpečnejší 8-jadrový procesor Kirin 960. Čo je ale na smartfóne ozaj výnimočné, sú fotoaparáty vyrobené v spolupráci s firmou Leica. Duálny systém na zadnej strane zariadenia Huawei P10 má teraz jednak monochromatický snímač s rozlíšením 20 miliónov pixelov a tiež farebný snímač s rozlíšením 12 miliónov pixelov. To umožňuje zavedenie úplne nového režimu Portrét pre ešte ohromujúcejšie fotografie. Na prednej strane sa nachádza 8 Mpx F1.9 selfie fotoaparát, ktorý taktiež podporuje režim portrétu na výšku, vrátane technológie Leica. Tá je dostatočne inteligentná na to, aby rozpoznala, či je na obrázku viac ľudí a následne tak urobila širší záber. EISA odporúča Huawei P10 Plus pre ešte profesionálnejší zážitok z fotografovania.

EISA Prenosný DAC/slúchadlový zosilňovač 2017-2018

RHA Dacamp L1

Táto mladá spoločnosť sa preslávila prvým prenosným DAC a zosilňovačom špeciálne pre slúchadlá. Dodávaný je so všetkými káblami potrebnými na digitálne pripojenie k mobilnému zariadeniu, obsahuje optický digitálny vstup spolu s USB. Milovníci kvalitného zvuku ocenia vyvážený výstup pre slúchadlá spolu s bežnou 3,5 mm konektorovou zásuvkou ako aj desaťhodinovú výdrž na batériu. Vysokokvalitné čipy ESS DAC slúžia na detailný a jasný zvuk; jeho robustný hliníkový kryt je jeden z najštýlovejších. Pre hudbu na cestách je to skvelá voľba.

Uvádzame aj zoznam ďalších ocenených produktov v ostatných expertných skupinách

HI-FI EXPERT GROUP

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2017-2018: KEF LS50 Wireless

EISA BEST VALUE LOUDSPEAKER 2017-2018: DALI SPEKTOR 6

EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2017-2018: Dynaudio Contour 20

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2017-2018: Q Acoustics Concept 500

EISA HEADPHONES 2017-2018: Denon AH-D7200

EISA DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018: Pro-Ject Pre Box S2 Digital

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2017-2018: Pro-Ject Essential III Flexi-Range

EISA HIGH-END TURNTABLE 2017-2018: ELAC Miracord 90

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2017-2018: Hegel Röst

EISA BEST VALUE AMPLIFIER 2017-2018: NAD C 338

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2017-2018: Marantz SA-10 & PM-10

EISA HI-FI INNOVATION 2017-2018: Devialet Gold Phantom

EISA MULTIROOM NETWORK PLAYER 2017-2018: Yamaha WXC-50

Spolu s MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018: RHA Dacamp L1

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2017-2018: Focal Sib Evo

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2017-2018: Yamaha RX-V483

EISA SOUNDBAR 2017-2018: LG SJ9, LG SJC9A (US)

EISA TV AUDIO UPGRADE 2017-2018: Sonos PLAYBASE

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2017-2018: DALI PHANTOM S Series

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2017-2018: Denon HEOS AVR

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2017-2018: SVS PB16-Ultra

Spolu s HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018: OPPO UDP-203

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018: Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE TV 2017-2018: Sony KD-65ZD9

EISA LCD TV 2017-2018: LG 55SJ850V (EU), LG 55SJ8509 (EU), LG 55SJ8500 (US), LG 55SJ850T (Australia)

EISA SMART TV 2017-2018: Samsung QE55Q7F

EISA OLED TV 2017-2018: LG OLED65E7, LG OLED65E7V (EU), LG OLED65E7P (US), LG OLED65E7T (Australia)

EISA BEST BUY TV 2017-2018:  TCL U55C7006

EISA BEST BUY OLED TV 2017-2018: Philips 55POS9002

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2017-2018: Epson EH-TW9300W

Spolu s HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018: OPPO UDP-203

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018: Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

EISA CONSUMER DSLR CAMERA 2017-2018: Canon EOS 77D

EISA PROSUMER DSLR CAMERA 2017-2018: Nikon D7500

EISA PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2017-2018: Canon EOS 5D Mark IV

EISA CONSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2017-2018: Fujifilm X-T20

EISA PROSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2017-2018: Sony α6500

EISA CAMERA 2017-2018: Sony α9

EISA COMPACT CAMERA 2017-2018: Sony RX100 V

EISA SUPERZOOM CAMERA 2017-2018: Sony RX10 III

EISA PHOTO & VIDEO CAMERA 2017-2018: Panasonic Lumix DC-GH5

EISA INSTANT CAMERA 2017-2018: Fujifilm Instax SQUARE SQ10

EISA DSLR LENS 2017-2018: SIGMA 135mm F1.8 DG HSM | Art

EISA DSLR ZOOM LENS 2017-2018: Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD G2

EISA PROFESSIONAL DSLR LENS 2017-2018: Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

EISA COMPACT SYSTEM CAMERA LENS 2017-2018: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

EISA PROFESSIONAL COMPACT SYSTEM CAMERA LENS 2017-2018: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS

EISA COMPACT SYSTEM CAMERA ZOOM LENS 2017-2018: Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm F4.0 IS PRO

EISA PHOTO INNOVATION 2017-2018: Tamron 18-400mm F3.5-6.3 Di II VC HLD

EISA PHOTO DISPLAY 2017-2018: EIZO ColorEdge CG2730

Spolu s MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA SMARTPHONE CAMERA 2017-2018: Huawei P10

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

EISA IN-CAR HEAD-UNIT 2017-2018: KENWOOD DMX7017DABS

EISA IN-CAR HD PLAYER 2017-2018: Clarion NX807E

EISA IN-CAR SMART UPGRADE 2017-2018: Mosconi GLADEN RC-CAN

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2017-2018: GLADEN PRO 10

EISA IN-CAR ACTIVE SUBWOOFER 2017-2018: Pioneer TS-WX70DA

EISA IN-CAR PROCESSOR 2017-2018: Helix DSP.2

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2017-2018: Mosconi GLADEN PRO 5|30

EISA IN-CAR INTEGRATION 2017-2018: Hertz H8 DSP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2017-2018: Vibe Audio CVEN62C-V4

Zoznam všetkých ocenených produktov vrátane ich fotografií nájdete na oficiálnej stránke EISA. Ocenenia budú zástupcom ocenených firiem odovzdané 1. septembra 2017 v berlínskom hoteli Kempinski Bristol na udalosti nazvanej EISA Awards Ceremony. 

Prezident EISA, Paul Miller k tomu hovorí: “Spolupráca 53 špecializovaných magazínov a webových portálov z takmer celej Európy, Austrálie a USA prináša jedinečnú možnosť. Je tak jasné, že vybrané produkty si svoje ocenenie naozaj zaslúžia. Ak teda si používatelia vyberajú svoje produkty ako je nový funkciami nabitý smartfón, univerzálny fotoaparát či dobre vyzerajúci pár reproduktorov, na ocenenie EISA sa môžu spoľahnúť.

Ondrej Macko s prezidentom EISA Paulom Millerom

Asociácia EISA bude mať tento rok aj vlastný stánok na výstave IFA, ktorý sa koná od 1. do 6. septembra 2017 v Berlíne a naša redakcia tu bude takmer celá.

Viac o výbere produktov v rámci asociácie EISA

VIDEO TOUCHIT: Na Slovensko prichádza ďalší výrobca smartfónov. Tešte sa na skvelý pomer cena/výkon

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.