Čínska spoločnosť sa vracia ku koreňom.

Spoločnosť OnePlus na začiatku svojho pôsobenia dokázala zaujať zariadeniami, ktoré boli nielen výkonné, ale mali aj nízku cenu. Postupom času bol tento model neudržateľný, čiže aj OnePlus začalo uvádzať telefóny, ktoré boli síce konkurencieschopnejšie, ale zároveň aj drahšie. Hoci o niečo neskôr sa začali pod označením OnePlus Nord dokonca objavovať aj pomerne dobre vybavené zariadenia strednej triedy, ale z nich akosi vymizol odkaz prvých OnePlus smartfónov, ktoré hrdo niesli označenie Flagship Killer, čiže „Zabijak vlajkových lodí„.

Aktuálne sa však zdá, že čínska spoločnosť je veľmi blízko k tomu, aby sa k označeniu Flagship Killer tento rok minimálne priblížila. Už onedlho sa totiž na globálnom trhu predstaví vlajkový model OnePlus 12, ku ktorému sa pripojí model OnePlus 12R. Práve druhý menovaný by mohol opäť oživiť spomínané označenie Flagship Killer, pretože okrem skvelej výbavy ponúkne aj veľmi priaznivú cenu.

Pokým aj o modeli 12R je známych pomerne veľa technických parametrov, tak Portál AndroidAuthority informoval aj o cenách, za ktoré by sa mali tieto telefóny predávať v USA. Hoci nejde o ceny pre náš región, minimálne poskytnú informácie, kam sa medziročne ceny vlajkových telefónov OnePlus posunuli, a zároveň aj poskytnú pohľad na veľmi zaujímavú cenu modelu OnePlus 12R.

Render OnePlus 12RZdroj: OnLeaks/MySmartPrice
Render OnePlus 12R

OnePlus 12 bol na čínsky trh uvedený ešte pred koncom roka 2023, avšak na svoj globálny debut si počká do 23. januára. Spolu s týmto telefónom bude uvedený aj spomínaný model 12R. Očakáva sa však, že základný OnePlus 12 vo verzii 12/256 GB bude oproti základnému OnePlus 11 8/128 GB o 100 dolárov drahší.

To znamená, že OnePlus 12 by sa mal v USA predávať vo verzii 12/256 GB za 799 dolárov. Ak však zoberieme v úvahu štartovaciu cenu OnePlus 11 pre náš región vo verzii 8/128 GB, tak OnePlus 12 by mohol u nás stáť až 979 eur, čo je vzhľadom na očakávanú výbavu veľmi dobrá štartovacia cena. Je teda možné, že cena základného modelu neprekoná „psychologickú hranicu“ 1000 eur.

Pripomíname, že základný OnePlus 12 bude dostupný vo verzii 12/256 GB, čo je taktiež pridaná hodnota tohto modelu. Pre úplnosť spomenieme, že OnePlus 11 pri spustení predaja v najvyššej verzii stál 979 eur. Zároveň sa očakáva, že verzia so 16 GB RAM a 512 GB úložiskom by mohla v prípade modelu OnePlus 12 stáť 899 dolárov, čiže na základe doterajšej cenotvorby spoločnosti OnePlus približne 1079 eur

OnePlus 12 oficiálne: Dokonalá vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12

Pozrime sa však aj na model OnePlus 12R s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2. Tento telefón je jedným z najočakávanejších telefónov roka 2024. Ide o model, ktorý bol v Číne predstavený ako OnePlus Ace 3. Zdroj tvrdí, že cena tohto modelu vo verzii 8/128 GB sa bude pohybovať na úrovni 499 dolárov, čím bude silnou konkurenciou pre telefóny ako napríklad Pixel 7a alebo Galaxy A54 5G.

Pokiaľ aj pri tomto telefóne zvážime cenotvorbu spoločnosti OnePlus pre náš región, tak cena OnePlus 12R by mohla začínať na úrovni 649 eur za verziu 8/128 GB, pričom verzia 16/256 GB by mohla stáť približne 749 eur.

Či to tak skutočne bude, OnePlus prezradí už 23. januára 2024.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.