Na túto zmenu čaká veľa používateľov skladacích telefónov Galaxy.

Iba nedávno sme zverejnili úniky o fotoaparátoch, ktoré tvrdia, že Galaxy Z Fold6 dostane rovnaký 50 Mpx hlavný fotoaparát, ktorý sa objavil v modeli Galaxy Z Fold5 a ešte rok predtým v modeli Galaxy Z Fold4. Toto tvrdenie by teda mohlo definitívne pochovať nádeje na prítomnosť 200 Mpx fotoaparátu z modelu Galaxy S24 Ultra. Zdá sa však, že Samsung má pri tomto modeli predsa len pripravené jedno eso, ktoré sa týka jeho dizajnu.

Očakáva sa, že nové generácia skladacích telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 bude predstavená koncom júla a mala by priniesť veľké dizajnové zmeny, ktoré sa od týchto telefónov očakávajú. Informácie o novom dizajne prináša spoľahlivý leaker Ice Universe. Ten tvrdí, že Galaxy Fold6 bude mať (konečne) širší vonkajší displej, čo umožní jeho pohodlnejšie používanie. To znamená, že aj skladací telefón od Samsungu sa bude dať aj v zatvorenom stave používať ako smartfón so štandardnou šírkou displeja.

Zdroj však upozorňuje, že šírka obrazovky nebude na úrovni skladačky Pixel Fold, ale stále to bude podstatne lepšie ako doteraz. Netreba sa však pozerať iba na skladací telefón od spoločnosti Google. Rozumný pomer strán majú aj ďalšie skladacie telefóny ako napríklad OnePlus Open alebo Oppo Find N 3. DigitalChatStation dodáva, že aktuálny leak o Galaxy Z Fold6 je absolútne presný, nie je založený na patentových nákresoch a iných zdrojoch.

Rozšírenie displeja by razom vyriešilo jeden z hlavných nedostatkov, s ktorým sa môžete pri používaní skladačiek Galaxy Fold stretnúť od ich prvého uvedenia na trh. Spolu s rozšírením displeja sa vraj zmenia rohy displeja, ktoré by mali byť takmer pravouhlé. Predná strana Galaxy Z Fold6 by tak mala pripomínať dizajn telefónu Nubia Z60 Ultra. 

Hoci leaker DigitalChatStation vo svojom príspevku spomína telefón od ZTE, tak pokojne mohol uviesť telefón Galaxy S24 Ultra, ktorý má identický dizajn prednej steny.

Zdroj: Ice Universe

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.