Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Seyfor, jeden z najväčších európskych dodávateľov ICT riešení, pridáva do svojho portfólia hneď dve spoločnosti poskytujúce softvér na recruitment.

Koncom minulého týždňa kúpil Seyfor spoločnosť Datacruit a súčasne získal 38-percentný podiel v Recruitis.io. Obe platformy chce Seyfor naďalej rozvíjať a súčasne tiež využiť ich synergiu s ďalšími svojimi produktmi. Na kľúčových pozíciách v oboch spoločnostiach zostávajú doterajší majitelia. S rozšíreným portfóliom chce Seyfor prenikať aj na ďalšie európske trhy.

Spoločnosti Datacruit s.r.o. i Recruitis.io majú zásadné postavenie v oblasti vývoja a poskytovania softvéru ATS (Applicant Tracking System) pre recruitment. Medzi ich klientov patria okrem iného veľké nadnárodné spoločnosti. Obe akvizície posilnia významne pozíciu aj know-how Seyforu. Oblasť digitalizácie recruitmentu predstavuje novú kategóriu v ponuke, ktorá vhodne doplní personálne a mzdové systémy, v ktorých je Seyfor veľmi silným medzinárodným hráčom. Vzájomné prepojenie otvára preto nové možnosti a synergie.

Softvérové ​​riešenia novo nadobudnutých spoločností pokrývajú spoločne oblasti recruitmentu a onboardingu. Riešia agendu od vyhľadávania talentov cez ich nábor a nástup až po prípadné ukončenie pôsobenia v spoločnosti. Medzi klientov riešení Recruitis patrí, napríklad T-Mobile, Globus, UniCredit, Heureka, Seznam.cz či Decathlon. Náborová platforma Datacruit ATS je aktuálne k dispozícii v ôsmich jazykoch a využívajú ju zákazníci v desiatich krajinách. Medzi klientov patrí okrem iného Aures Holding, Rohlík Group, Hofmann Personal, Deutsche Telekom Services, BENU, Super zoo a iba v ČR prepája viac ako 25 lokálnych pracovných portálov vrátane Jobs.cz či Práce.cz.

„Je to druhýkrát v našej histórii, keď súčasne kupujeme dva produkty zamerané na rovnaký, pre Seyfor nový, trhový segment. Prvýkrát to boli pokladničné systémy Dotykačka a Markeeta. Dnes je Dotykačka jednoznačným lídrom trhu pokladničných systémov v Českej republike. Verím, že podobný úspech zopakujeme aj s ATS službami Datacruit a Recruitis. Recruitment je dnes veľmi náročná disciplína vyžadujúca si veľké know-how. Kvalitná softvérová podpora je pre tento proces kľúčová. Oba produkty patria k najlepším na českom trhu, a preto sa teším na spoluprácu s oboma tímami a na využitie vzájomných synergií, ktorých vidím naozaj veľa,“ komentuje akvizíciu Martin Cígler, CEO Seyforu. „V Seyfore používame Recruitis pre nábor už roky a práve táto skúsenosť bola jedným z dôvodov, prečo sme sa rozhodli vydať sa do tohto segmentu trhu.“

Doterajší majitelia spoločností Datacruit aj Recruitis zostávajú na svojich CEO pozíciách a naďalej sa budú venovať riadeniu firiem. „S integráciou oboch produktov, minimálne v krátkodobej budúcnosti, nepočítame, každý z nich má trochu inú klientelu. Obe riešenia však budeme v blízkej dobe začleňovať do portfólia služieb Seyforu, integrovať s našimi HR systémami a čo najskôr chceme začať ťažiť synergie zo zákazníckych báz a zo zahraničných trhov, kde pôsobíme,“ dopĺňa Cígler.

„Hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli nechať vstúpiť Seyfor do našej spoločnosti, je pomoc nášmu ATS Recruitis.io a onboardingovému systému Onbee.app dostať sa na zahraničné trhy, v ktorých Seyfor dominuje. Vďaka jeho orientácii na konzervatívnu časť trhu so softvérom pre HR agendu si sľubujeme priniesť zákazníkom svieže a moderné riešenie pre ich potreby digitálneho a moderného náboru a onboardingu nových zamestnancov,“ komentuje akvizíciu Štěpán Bartyzal, CEO spoločnosti Recruitis.io s.r.o.

„V Datacruite veríme v silu digitalizácie a umelej inteligencie, ktoré pretvárajú svet HR. Spolupráca so Seyforom nám otvára mnoho príležitostí a synergických efektov pre integráciu našich technológií, čo nám umožní poskytovať zákazníkom tie najlepšie služby. Zároveň chceme dostať Datacruit ATS k širšiemu spektru veľkých zákazníkov a akcelerovať zahraničnú expanziu. Príchodom spoločnosti Seyfor získavame veľmi silného investora na naplnenie týchto ambicióznych cieľov,“ hovorí Zdenek Bajer, zakladateľ a CEO spoločnosti Datacruit s.r.o.

K podpisu oboch akvizícií došlo počas dvoch dní. Valuácia oboch spoločností sa pohybovala v stovkách miliónov českých korún.

Značky: