Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt, popredná prepravná európska platforma, predtým známa ako Taxify, začala ponúkať svoje služby v Londýne. Cestujúcich chce zaujať výhodnými podmienkami, vodičov vyššími zárobkami. Bolt chce svojou službou zaistiť bezpečnú prepravu pre Londýnčanov a prinesie nutnú konkurenciu na miestny trh.

Spoločnosť, ktorá vznikla v Estónsku, je jednou z najrýchlejšie rozvíjajúcich sa firiem v Európe a poskytuje prepravu pre viac ako 25 miliónov zákazníkov v 30 krajinách Európy a Afriky. Nedávna zmena názvu (z Taxify na Bolt) reflektuje širšie vnímanie mobility, do ktorej majú byť v podaní Boltu zapojené súkromné autá, elektrické kolobežky a motocykle, rovnako ako služba na doručovanie jedla. Tá bude testovaná na niektorých trhoch, na ktorých Bolt pôsobí.

Markus Villig, zakladateľ a CEO Boltu, povedal: „Sme nadšení, že vstupujeme na britský trh  a spúšťame platformu Bolt v pulzujúcom a kozmopolitnom hlavnom meste krajiny. Londýn si zaslúži viac možností v oblasti osobnej prepravy a preto veríme, že Bolt ponúka to, čo chcú cestujúci ale aj vodiči: férovú, spoľahlivú a cenovo dostupnú službu. Po celom svete si Bolt všíma pozitívnych efektov, ktoré spôsobujú nižšie ceny pre cestujúcich a lepšie pracovné podmienky pre vodičov. Bolt chce tento prístup zameraný na zákazníka priniesť taktiež do Londýna a chce miestnym obyvateľom dať možnosť využívať túto službu.”

Zákazníci si teraz môžu stiahnuť aplikáciu Bolt do svojich smartfónov s operačným systémom iOS a Android alebo z webovej stránky Bolt. Cestujúci si môžu objednať prepravu taktiež na letiská Heathrow, Gatwick, City Airport, Stansted a Luton, a môžu sa rozhodnúť pre štandardné alebo prémiové vozidlá. Viac kategórií bude zavedených čoskoro.

Značky: