V boji proti softvérovému pirátstvu sa pripájajú aj nezávislé organizácie.

V tomto prípade sociálna sieť na výmenu informácií. Reddit je pre mnohých z nás miestom, kde hľadáme odpovede na naše otázky z akéhokoľvek súdka. To vedia aj používatelia, ktorí zdieľajú odkazy na nelegálny obsah. A vie to aj Reddit, dôsledkom čoho je postupný boj a rušenie subredditov alebo ich obmedzovanie.

Jedným z takých je subredit megalinks. Aktuálne je na ňom zobrazené upozornenie o tom, že už nebudú tolerovaný odkazy na zdieľané úložisko MEGA a podporu pirátskeho obsahu. Subreddit ako taký môžete aj naďalej využívať, nie však na šírenie obsahu, na ktorý nemáte právo.

Podobný osud postihol aj subreddit https://www.reddit.com/r/megaporn/. Je to celkom prirodzené a v boji proti pirátstvu sú najefektívnejšie priamo tieto servery. Pre zmenu reddit https://www.reddit.com/r/crackedsoftware bol kompletne zrušený. Nájdite len oznam a následne sa presuniete na hlavný zoznam Redditu.

Reddit sa k tomuto problému aj na základe DMCA (Digital Millennium Copyright Act) postavil po svojom. Obviňovať totiž konkrétnych používateľov a prenášať zodpovednosť na nich by nebolo riešenie.

Mohol by síce blokovať používateľov, avšak tým by prišiel o desiatky až státisíce členov a odoberateľov daného subredditu. Tým by si poškodil a tak radšej redukuje subreddity a to buď úplným zákazom alebo definovaním pravidiel.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Poznáte Reddit?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.