Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Spoločnosť Huawei pokračuje vo svojom úsilí o edukáciu mladej generácie v oblasti informačno-komunikačných technológií.
  • V spolupráci s organizáciou Aj Ty v IT privítali vo svojich priestoroch stredoškoláčky v rámci niekoľkoročného projektu Girl´s Day.
  • Študentky mali možnosť spoznať fungovanie firmy, naučiť sa mäkkým zručnostiam akými je napríklad vyjednávanie v pracovnom prostredí či mimo neho alebo vyskúšať si tzv. job shadowing.

Počas podujatia Girl´s Day, ktoré sa tento rok konalo 25. apríla, viac ako 1 300 stredoškoláčok po celom Slovensku navštívilo 56 firiem a univerzít, ktoré im pripravili zaujímavý program. Toto podujatie už po jedenásty raz pripravilo občianske združenie Aj ty v IT v spolupráci s partnermi. Do iniciatívy sa zapojila aj spoločnosť Huawei Technologies (Slovak), s.r.o., ktorá vo svojich priestoroch privítala študentky, ktoré zoznámili s čínskou kultúrou a kultúrnymi rozdielmi voči Európe. Mali možnosť naučiť sa ako vyjednávať či už v pracovnom prostredí alebo mimo neho. Absolvovali skúšobný pohovor a dozvedeli sa, ako si správne pripraviť životopis.

Okrem zážitku si študentky odnášajú aj mnoho nových znalostí a príležitostí, ktoré im pomôžu nie len na pracovnom trhu. Mariana Trstíková, PR manažérka Huawei Technologies Slovakia hovorí: „do iniciatívy Girl´s day sme sa zapojili prvý krát. Pre dievčatá zo stredných škôl sme pripravili bohatý program priamo v našej spoločnosti. Spoločne s organizáciou Aj Ty v IT sme tak mohli privítať šikovné študentky, ktoré od nás odchádzali s množstvom informácií a podnetov. Veríme, že sa nám ich poradilo dostatočne motivovať k tomu, aby sa aj naďalej zaujímali o informačné technológie, a že budú pokračovať v štúdiu týchto odborov na univerzite.“

Študentkám osobná skúsenosť s prácou vo firme poodhalila, že práca v IT nie je len sedenie za počítačom a programovanie. Mali možnosť na vlastnej koži zistiť, že dynamická práca v technologickom prostredí prináša mnoho progresívnych a zaujímavých podnetov. Aj k týmto zisteniam ich vedie od roku 2012 občianske združenie Aj Ty v IT, ktoré sa snaží motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Zámerom združenia je, aby ženy nezostali na okraji, ale stali s priamou súčasťou technologickej budúcnosti. Tento cieľ je v súlade so stratégiou spoločnosť Huawei, ktorá prostredníctvom svojich iniciatív motivuje ženy, aby boli v čele digitálnej budúcnosti.

Spoločnosť Huawei každoročne organizuje pre študentov stredných a vysokých škôl rôzne programy na kultiváciu talentov, do ktorých sa môžu zapojiť. Jedným z nich je aj týždňový program Seeds for the Future, ktorý sa bude konať v júli 2024 v Ríme. Spája študentov z rôznych kútov Európy, ktorí sa stretnú na jednom mieste aby tak vytvorili živý ekosystém pre vzdelávanie a rozvoj nápadov. Ďalšou iniciatívou je Letná škola pre líderky v digitálnom veku, ktorá poskytuje ženám platformu, aby tak mohli prosperovať a viesť Európu k inkluzívnejšej a udržateľnejšej digitálnej budúcnosti.

Značky: