Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toyota Camry už štyri desaťročia určuje štandardy v segmente sedanov a už roky je najpredávanejšou limuzínou na svete. Je to tiež jedno z najúspornejších áut s nízkymi emisiami na trhu, čo potvrdzuje aj nové ocenenie Green Choice od Consumer Reports.

V novej štúdii Green Choice experti Consumer Reports rozlíšili 20 percent vozidiel s najnižšou úrovňou emisií CO2 a škodlivých látok. Autá boli hodnotené s prihliadnutím na typ pohonu (spaľovací motor, hybridný a elektrický) a typ karosérie (osobné autá, SUV a dodávky). Výsledky boli zostavené v spolupráci s programom SmartWay americkej Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA). Ocenenie, ktoré získala Toyota Camry, potvrdzuje, že hybridný model je jedným z vozidiel s najnižšími emisiami na trhu.

Consumer Reports je nezávislá americká spotrebiteľská organizácia, ktorej výskumy, hodnotenia a testy od roku 1936 riadili nákupné rozhodnutia miliónov zákazníkov. Jej experti analyzujú automobilový trh, aby spotrebiteľom poskytli objektívne informácie o otázkach, akými sú spoľahlivosť, prevádzkové náklady, jazdné vlastnosti a kvalita auta.

Green Choice je ďalšou štúdiou Consumer Reports, v ktorej bola Toyota Camry vyzdvihnutá ako jeden z víťazov. Sedan Toyota sa umiestnil na vrchole Top 10 najlepších áut roku 2024 na americkom trhu. Toyotu Camry ohodnotili experti Consumer Reports celkovým skóre 93 zo 100, čím sa zaradila do elitnej skupiny iba niekoľkých modelov so skóre nad 90 bodov. K tomuto úspechu prispeli výsledky dosiahnuté v predchádzajúcich štúdiách organizácie – ako prvé miesto v kategórii spoľahlivosti, tak aj najlepší výsledok v segmente sedanov strednej triedy z hľadiska spotreby paliva.

Pohodlný sedan s ekonomickým hybridom

Toyota Camry spája komfort a eleganciu sedanu s nízkymi prevádzkovými nákladmi na hybridný pohon. Pohon 2,5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 218 k je známy svojou spoľahlivosťou a hospodárnosťou – priemerná spotreba paliva je podľa normy WLTP v kombinovanom cykle od 5,3 l/100 km, emisie CO2 od 120 g/km.

Za dobrými jazdnými vlastnosťami Camry stojí štvrtá generácia hybridného pohonu a podvozková platforma TNGA s prepracovaným odpružením, vďaka ktorému auto jazdí suverénne. Camry má priestranný interiér a dlhý rázvor (2 825 mm) výrazne ovplyvňuje komfort jazdy aj pre pasažierov v druhom rade sedadiel.

Toyota Camry už v štandardnej výbave ponúka vysoký komfort vrátane pokročilej aktívnej bezpečnosti, multimediálnych a komunikačných systémov. Tri verzie výbavy a dva balíky vám umožňujú vybrať si vhodnú konfiguráciu podľa vašich potrieb. Najvyšší variant Executive s balíkom VIP zahŕňa širokú škálu vybavenia zabezpečujúceho luxusné cestovné podmienky pre vodiča a všetkých cestujúcich, ako aj ďalšie pokročilé systémy podpory vodiča. V aktuálnej ponuke je Toyota Camry vo variante Executive za výhodnú akciovú cenu od 41 000 eur.

Nová Toyota Camry, štýlový elegantný sedan reprezentujúci vyššiu strednú triedu, sa na slovenskom trhu objaví už v septembri 2024. Najväčšou zmenou v tomto modeli je použitie hybridného pohonu piatej generácie s vyšším výkonom, účinnosťou a príjemnejším zážitkom z jazdy. Nový systém poskytuje celkový výkon 231 koní a akceleráciu z 0 na 100 km/h  za 7,9 sekundy. Vďaka lepšej interakcii s akumulátorom môže benzínový motor pracovať v nižších otáčkach, čo prispieva k tichšej prevádzke a nižšej spotrebe paliva, ktorá v kombinovanom cykle WLTP dosahuje v priemere 5,1 l/100 km.

Značky: