Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

mBank sa už pred časom rozhodla zmeniť prístup bánk k drobným podnikateľom. V januári predstavila úplne novú ponuku a teraz prichádza s ďalšou novinkou, kontokorentom, ktorý živnostníkom uľahčí začiatky podnikania, keď nepodnikajú dostatočne dlho a nedosiahnu tak na úverové produkty.

Nový kontokorent v ponuke mBank, mRezerva Business Start, je určený pre podnikateľov, ktorí si práve založili živnosť a nemajú tak dostatočnú finančnú históriu (štandardne ide o 12 mesiacov), ktorá je potrebná na získanie úverových produktov. Využiť ho môžu aj tí, ktorí si otvoria podnikateľský účet mKonto Business a tým pádom  nemajú šesťmesačnú históriu obratov na účtoch v mBank.

Podnikatelia sa na začiatku podnikania môžu dostať do situácie, keď potrebujú preklenúť výpadok cashflow, napríklad kvôli nezaplatenej faktúre alebo nevyhnutému nákladu. Náš nový kontokorent je možné dohodnúť  jednoducho v mobilnej aplikácii bez povinnosti  dokladovania príjmov. Riešime tak ďalšiu obavu podnikateľov, ktorou je strach z nedostatku prostriedkov v začiatku podnikania. Kvôli chýbajúcej histórii podnikania/príjmov je pre nich totiž väčšina úverových produktov nedostupná,“ vysvetľuje účel mRezervy Business Start Martin Podolák, riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika. Úver sa dá dohodnúť od 240 do 2 400 Eur a je možné ho čerpať podľa potrieb klienta jednorazovo alebo postupne.

Novú ponuku, ktorú mBank predstavila v januári, tvorí napríklad podnikateľský účet mKonto Business, pri ktorom je garantované, že bude navždy zadarmo. Okrem založenia a vedenia účtu poskytuje bez poplatkov aj všetky štandardné platby, príkazy, ale aj okamžité prevody medzi účtami v mBank. Drobní podnikatelia neplatia ani za výbery z bankomatov doma či v zahraničí. Môžu tiež počítať s tým, že podmienky mKonta Business sa vyrovnajú tým na osobnom účte. Vďaka doplnkovým službám a produktom im ten podnikateľský bude naopak vyhovovať oveľa viac. Dokumenty (zmluvy, cenník a pod.) budú jednoduché, transparentné a bez tzv. „bankovčiny“, takže podnikatelia ušetria čas, ktorý trávia administratívou. Bežný a podnikateľský účet budú mať v jednej aplikácii jasne oddelené a bez ďalších hesiel. Vďaka tomu bude všetko prehľadné.

Značky: