Aktualizácia sa dostane do sérií Galaxy S, Fold, Note a série A.

Kórejská spoločnosť bola jednou z prvých, ktorá začala svoje zariadenia aktualizovať na Android 12. Súčasťou aktualizácie bola aj verzia používateľského prostredia One UI 4. Na túto aktualizáciu však tento rok nadviazala verzia One UI 4.1, ktorá pri modeloch Galaxy S22 priniesla požadované vylepšenia a opravy. 

Portál AndroidPolice teraz informuje, že najnovšia verzia nadstavby sa dostane aj do starších modelov, ako aj smartfónov strednej triedy.

Medzi novinkami sa nachádzajú napríklad aj rozšírené možnosti aplikácie Google Duo. Na modeloch Galaxy S22 je obsiahnutá funkcia Live Sharing na zdieľanie obrazovky. Tá používateľom umožňuje zdieľanie rôzneho obsahu, ktorý sa nachádza v ich smartfóne. Teraz sa táto funkcia dostáva aj do starších telefónov Samsung Galaxy. Upozorňujeme, že funkcia Live Sharing je dostupná iba vo vybraných aplikáciách vrátane Máp Google, Samsung Galérie a YouTube.

Okrem tejto vychytávky je dostupná aj možnosť komunikácie v rozlíšení QHD až so štyrmi účastníkmi. Samozrejme noviniek je v tejto oblasti oveľa viac.

Prínosom novej verzie firmvéru pritom bude aj pokročilá aplikácia na fotografovanie Expert RAW, ktorá sa okrem Galaxy S21 Ultra dostane aj do ďalších modelov Galaxy. Oceňujeme aj funkciu Object Eraser zo Samsung Galérie, ktorá je rozšírená o nové možnosti odstraňovania tieňov a odleskov. Aj v prípade rozšírených funkcií Galérie ide iba o zlomok noviniek, ktoré si Samsung pre používateľov svojich zariadení pripravil.  

Rozhodne potešia aj nové možnosti Samsung klávesnice, ktorá získava lepšiu integráciu aplikácie Grammarly a ponúkne vylepšené návrhy, lepšiu analýzu preklepov a ďalšie funkcie. 

Nová verzia používateľského prostredia One UI 4.1 bude dostupná najskôr pre modely Galaxy Z Fold3 a Flip3. Neskôr sa však dostane aj do modelov sérií Galaxy S21, S20, Z Fold, Flip a Note. Dobrou správou pritom je, že sa nezabudlo ani na sériu Galaxy A. Pri nej One UI 4.1 obdržia iba niektoré modely.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.