Tiež sa vám zdá, že nás obklopuje stále málo displejov a smartfóny, tablety, laptopy či televízory by bolo vhodné doplniť ďalšími zariadeniami? Nie je to nuda, len tak si v kúpeľni umývať zuby a pozerať do obyčajného zrkadla?

Ak ste na obe otázky odpovedali kladne, možno práve vám je určené inteligentné zrkadlo „Apple Mirror“ od chlapíka menom Rafael Dymek. Koncept inteligentného zrkadla nie je produktom spoločnosti Apple, zostrojil ho sám Dymek. Prečo ho potom pomenoval „Apple Mirror“? Kvôli používateľskému rozhraniu, ktoré sa nápadne podobá iOS 10. Ovládať ho tým pádom môžete dotykovo, ikony si môžete ľubovoľne roztriediť po celej jeho ploche. V prípade nečinnosti v trvaní 45 sekúnd samo zhasne a vyzerá ako klasické zrkadlo, pričom opätovne prebudiť ho môžete jednoduchým dotykom. V spolupráci s externým reproduktorom si na ňom dokážete prehrať vašu obľúbenú hudbu alebo pozrieť seriál. Nechýba možnosť prelistovania dennej tlače či naplánovania najkratšej cesty do práce v závislosti od aktuálnej dopravnej situácie na cestách.

Ako presne vyzerá a k čomu všetkému môže byť užitočné, to sa dozviete v krátkom prezentačnom videu nižšie. Čo naň poviete? A koľko by ste boli ochotní doň investovať, ak by sa začalo masovo vyrábať?

Značky: