Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová nezávislá súťažná anketa zakončila svoj prvý ročník – víťazom na základe hlasovanie odbornej poroty sa stal Mercedes-Benz Trieda E, verejnosť si za víťaza zvolila SUV Honda CR-V

Do hlasovania v ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti sa zapojilo celkovo 27 876 hlasujúcich. Slávnostné vyhlásenie víťazov sa uskutočnilo 23. apríla 2024

Prvý ročník národnej ceny „Auto Roka Slovensko“ a „Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti“ pozná svojich víťazov. Odborná porota si za svojho víťaza zvolila Mercedes-Benz Trieda E, ktorý získal celkovo 54 bodov a porazil tak náročnú konkurenciu v podobe modelov Kia EV9 (2. miesto), Volvo EX30 (3. miesto), či Honda CR-V, BMW radu 5/i5, Toyota Prius, Hyundai IONIQ 6 a Volkswagen I.D.Buzz. V rovnaký večer boli vyhlásené aj výsledky sesterskej ankety, kde si svojho víťaza vyberala verejnosť prostredníctvom internetového hlasovania.

Za svoje Auto Roka Slovensko si verejnosť zvolila SUV Honda CR-V, za ktoré hlasovalo 6 103 ľudí. V tesnom závese sa umiestnil Mercedes-Benz Trieda E s počtom 5 430 hlasov a BMW radu 5/i5 s počtom 5 231 hlasov.

„Anketa Auto Roka Slovensko je úspešne za nami, ceny sú rozdané a my sa môžeme začať pomaly sústrediť na druhý ročník, ktorého štart nás čaká koncom tohto roka,“ vysvetľuje Karol Gajdoš z organizačného výboru ankety Auto Roka Slovensko a dodáva: „Pri tejto príležitosti by som chcel zároveň poďakovať všetkým členom občianskeho združenia, ako aj odbornej poroty, ktorí sa podieľali na príprave súťažnej ankety a na jej priebehu. Zároveň by som chcel poďakovať našim partnerom – generálnemu partnerovi ZSE, hlavnému partnerovi Proxenta, ako aj partnerovi Tanker, či ďalším partnerom, bez ktorých by sme anketu nedotiahli do úspešného konca. Veľká vďaka patrí všetkým hlasujúcim v našej internetovej ankete, ktorej dôveru prejavilo celkovo 27 876 hlasujúcich.“

Prvý ročník nezávislej súťažnej ankety Auto Roka Slovensko tak pozná svojich víťazov. Odborná porota zložená z motoristických novinárov, blogerov a influencerov si za svojho víťaza vybrala nový Mercedes-Benz Trieda E, ktorý získal celkovo až 54 bodov. Na druhom mieste sa umiestnil elektromobil Kia EV9 (47 bodov), na treťom potom crossover Volvo EX30 (37 bodov). Výsledky ankety boli vyhlásené na galavečeri v utorok, 23. apríla za prítomnosti notára, ktorý overil platnosť hlasov porotcov.

Svoje auto roka súbežne v sesterskej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti vyberala aj verejnosť. Od 27. januára mohli hlasovať za jedného z ôsmich finalistov, ktorý pre nich predstavuje práve to najlepšie, čo sa na slovenskom automobilovom trhu objavilo v uplynulom roku. „Motiváciou pre hlasujúcich podporiť svojho favorita bola okre iného aj šanca vyhrať množstvo atraktívnych cien od našich partnerov,“ uviedol Karol Gajdoš. Víťazom internetového hlasovania sa stal model Honda CR-V s počtom 6 103 bodov. Na druhom mieste sa umiestnil Mercedes-Benz Trieda E (5 430 bodov), na treťom zasa BMW radu 5/i5 (5 231 bodov).

Celkové výsledky ankety Auto Roka Slovensko a Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti nájdete na webstránke www.autorokaslovensko.sk.

Osem finalistov, ktorí súťažili o titul Auto Roka Slovensko a Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti:

  • BMW radu 5/i5
  • Honda CR-V
  • Hyundai IONIQ 6
  • KIA EV9
  • Mercedes-Benz Trieda E
  • Toyota Prius
  • Volvo EX-30
  • Volkswagen I.D.Buzz

Značky: