Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications prichádza s aktualizovaným radom kamier AXIS P13. Nové kamery sú ideálne pre rôzne situácie pri dohľade nad vnútornými priestormi.

Na dosiahnutie maximálnej flexibility sú k dispozícii aj odľahčené základné jednotky, výmenné objektívy (s podporou i-CS) a široká škála montážneho príslušenstva. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vmestili aj do exteriérových krytov.

Kamery radu P13 sú u zákazníkov veľmi obľúbené pre svoj výkon a flexibilitu. Sú k dispozícii ako vo verzii do interiéru, tak aj do exteriéru a ponúkajú špičkovú kvalitu obrazu s bohatými detailmi i v náročných svetelných podmienkach. Nové modely ponúkajú rozlíšenie 2 MPx (AXIS P1385), 5 MPx (AXIS P1387) a 8 MPx (AXIS P1388).

Tieto výkonné kamery s funkciami na báze umelej inteligencie sú ideálne pre rôzne inštalácie. Vďaka výmennému objektívu a podpore i-CS objektívov je možné zmeniť šírku záberov a s technológiou P-Iris zabezpečiť obraz s lepším kontrastom, čistotou i väčšou hĺbkou ostrosti. Pre špecifické potreby zabudovania týchto kamier ako súčasti iných zariadení, priemyselných celkov, či komplexnejších riešení sú k dispozícii aj v barebone verzii len so základnou doskou bez objektívu a boxu. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vošli aj do exteriérových krytov. S podporou PoE a redundantného jednosmerného napájania ponúkajú skutočne flexibilné možnosti inštalácie.

Špičková obrazová kvalita

Forenznú kvalitu obrazu za každých okolností zabezpečujú technológie Forensic WDR (pre kvalitné snímky aj v kontrastných záberoch s príliš tmavými a moc svetlými oblasťami) a Lightfinder 2.0 (pre sýte, realistické farby a skvelé detaily aj v náročnom osvetlení alebo takmer až úplnej tme). Jedinečná funkcia tzv. Corridor Format umožňuje kamerám snímať zorné pole aj s vertikálnou orientáciou, čo je výhodné najmä v aplikáciách ako je sledovanie dlhých chodieb, tunelov alebo vonkajších múrov, plotov a podobných obvodových prvkov.

Elektronická stabilizácia obrazu zabezpečí stabilný obraz aj pri vibráciách a profily scén je možné automaticky optimalizovať podľa konkrétnych scenárov. Navyše vďaka detekcii otrasov a tampering alarmu kamera odošle upozornenie vždy, keď zaznamená útok alebo sa ju niekto pokúsi znefunkčniť.

Tieto kamery sa môžu pochváliť najnovším systémom na čipe Axis ARTPEC 8. generácie s integrovanou jednotkou na spracovania hlbokého učenia (DLPU), ktorá podporuje pokročilé analytické funkcie a aplikácie založené na hlbokom učení priamo v kamere.

Napríklad AXIS Object Analytics dokáže detekovať, klasifikovať, sledovať a počítať ľudí, vozidlá, aj ich typy. Vďaka klasifikácii založenej na umelej inteligencii sa môžete zamerať len na konkrétne objekty záujmu a udalosti, ktorým je potrebné venovať viac pozornosti a zefektívniť tak monitorovanie. Je možné nastaviť súbežne aj viac spúšťačov pre rôzne udalosti na základe špecifických potrieb. To vám umožní v reálnom čase vhodne reagovať a zároveň pomôže optimalizovať procesy a získavať cenné analytické dáta lokálne, priamo v kamere. Tým, že v rámci sieťovej architektúry pracuje tzv. na okraji siete, nezaťažuje výpočtový výkon serverov. Jednotka DLPU taktiež poskytuje cenné metadáta uľahčujúce rýchle, jednoduché a efektívne možnosti inteligentného forenzného vyhľadávania v záznamoch.

Zariadenie radu AXIS P13 obsahuje štandardnú hardvérovú platformu kybernetickej bezpečnosti Axis Edge Vault, ktorá chráni jednotlivé zariadenia a citlivé informácie pred neoprávneným prístupom.

Medzi kľúčové vlastnosti kamier radu Axis P13 patria:

  • vynikajúca kvalita obrazu v rozlíšení až 4K
  • pre špecifické potreby sú k dispozícii aj základné barebone jednotky
  • výnimočné zábery vďaka 1/1,8“ senzoru
  • analytika s hlbokým učením

Nové kamery AXIS radu P13 budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v Q2/2024. Nové modely AXIS P13 do exteriéru budú uvedené neskôr v tomto roku.

Značky: