Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spustenie sezónnych turistických liniek do Chorvátska oznamuje Flix, rýchlo rastúca spoločnosť v oblasti cestovných technológií. Vďaka priamym autobusovým spojom sa slovenskí cestujúci môžu tohto roku pohodlne dostať do Puly, ale aj do Zadaru, Splitu, Omiša a Dubrovníka. Letné linky FlixBusu vyrazia prvýkrát vo štvrtok 16. mája, v hlavnej sezóne budú jazdiť dokonca denne.

Prvý z priamych spojov zelených autobusov je najrýchlejším možným spojením zo Slovenska k Jadranu. Chorvátska Istria a jedno z ich najväčších stredísk cestovného ruchu Pula je každoročne veľmi obľúbeným dovolenkovým miestom. Autobusy na tejto linke vyrazia z autobusovej stanice v Žiline prvýkrát 16. mája a jazdiť budú s frekvenciou päťkrát týždenne (od štvrtka do pondelka), v opačnom smere od piatka do utorka. Od 17. júna do 8. septembra bude linka v prevádzke denne.

Zo Žiliny bude spoj odchádzať o 7.45, ďalej zastaví v Trenčíne (8.50), Trnave (10.15) a z Bratislavy odíde o 11.05. Ďalej pokračuje smerom do Viedne, Grazu, slovinského Mariboru a Záhrebu. Na pobreží Jadranského mora do Rijeky je príjazd naplánovaný na 20.15 a na konečnú do Puly na 21.45 hod. V opačnom smere vyrazí z Puly o 9.00, z Rijeky o 10.35, do Bratislavy dorazí o 19.55 a na konečnú do Žiliny o 22.45 hod. Cena cestovného lístka zo Žiliny do Puly sa začína od 24,95 eura, z Bratislavy už od 22,95 eura.  

Dalmátske pobrežie: Split, Omiš, Baška Voda, Makarská i Dubrovník na nočnom spoji

Medzi obľúbené letné dovolenkové lokality patria aj pobrežné mestá v Dalmácii. Priama linka medzi Bratislavou a Dubrovníkom bude v prevádzke od 29. mája štyrikrát týždenne, v období medzi 21. júnom a 8. septembrom pôjde denne. Ide o nočné autobusové spojenie, ktoré má podľa hovorkyne FlixBusu veľa výhod:

„Zákazníci sa do svojich obľúbených destinácií dostanú rýchlejšie. Celý deň potom môžu stráviť už pri mori alebo v meste a tým ušetria za jednu noc ubytovania. Cestovanie v noci je veľmi pohodlné, nočné spoje tiež majú obvykle menej zastávok,“ hovorí Martina Čmielová.

Prvý spoj vyrazí na tejto trase z autobusovej stanice v Bratislave o 19.10, ďalej pokračuje cez Viedeň, Graz, Maribor a Záhreb do Splitu, kam príde o 6.55 ráno. Zastaví sa aj v mestách Omiš (7.35), Baška Voda (8.05), Makarská (8.15), Podgora (8.25), Drvenik (8.45), Ploce (9.15) a do Dubrovníka príde o 10.50 hod. V opačnom smere vyjde z Dubrovníka o 15.30 s rovnakými zastávkami po ceste, z Omiša odíde o 18.45 a zo Splitu o 19.25. Na konečnú do Bratislavy dorazí o 7.10 ráno. Presné trasovanie tejto linky nájdete na https://mapy.cz/s/kamekodamu. Cena cestovného lístka z Bratislavy do všetkých chorvátskych destinácií na tejto linke sa začína od 39,95 eura.

„Cesta do Chorvátska sa od minulého roka výrazne zjednodušila pristúpením štátu do Eurozóny a do Schengenského priestoru. Odpadá tak zdĺhavé čakanie na hranici,“ dodáva Martina Čmielová, hovorkyňa FlixBusu. „Veríme, že si naše sezónne linky nájdu svojich verných priaznivcov.“

Značky: