O blížiacom sa konci sme upozornili pred niekoľkými mesiacmi.

Termín konca služby aj aplikácie je apríl 2024. Všimnúť si to môžete aj na pribúdajúcich podcastoch. Nájdete ich na Apple platforme alebo Spotify. Do Googlu sa novo vzniknuté projekty nehrnú. Podľa webu ghacks.net bola služba ukončená v USA, ďalšie krajiny prídu čoskoro. Postupné vypínanie služby pre jednotlivé regióny nie je známe.

Google chce používateľov motivovať prejsť do aplikácie YouTube Music, ktorá túto funkciu zlúči. Nie je potrebné platiť predplatné služby, podcasty budú fungovať aj naďalej zadarmo. Pridávať ich budete môcť prostredníctvom internetovej adresy na RSS zdroj a takisto tu má fungovať automatické sťahovanie nových epizód. Firma umožní jednoduchú migráciu odoberaných podcastov do novej aplikácie. To treba stihnúť do júla 2024.

Používatelia nemusia zmenu vítať s nadšením, pretože v tejto aplikácii majú toho podstatne viac, a to znamená menej prehľadné rozhranie. Stačí si pozrieť Spotify. Aplikácia je taká nafúknutá a prechádza neustálymi zmenami, že je problém sa v nej vyznať. To sa môže stať aj s čoraz väčším nafukovaním aplikácie od Googlu. Na prehrávanie podcastov ale môžete využiť aj iné aplikácie, napríklad AntennaPod, Podcast Addict alebo Podbean.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.