Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už 11 rokov je LG číslo jeden medzi OLED televízormi. Predstavujeme jedinečný model OLED M4 s bezdrôtovým prenosom obrazu a päťročnou podporou aktualizácií systému WebOS.

Spoločnosť LG Electronics predstavila na tlačovej konferencii v Prahe kompletné portfólio televízorov a soundbarov, ktoré tento rok uvedie na český a slovenský trh. Zákazníkom ponúkne OLED televízory radu M4 a G4 s novým čipom Alpha 11 AI, ako aj procesor Alpha 9, ktorý je súčasťou najpredávanejšieho radu C4. Predstavila tiež veľkú novinku, ktorou je päťročná podpora systému WebOS s automatickými aktualizáciami, ako aj revolučný model M4 s technológiou Zero Connect Box na bezdrôtový prenos obrazu a zvuku v najvyššej kvalite. V oblasti audio produktov sa zákazníci môžu tešiť na špeciálne navrhnutý soundbar SG10TY a model S70TY.

11 rokov lídrom na trhu OLED televízorov

Spoločnosť LG Electronics je už 11 rokov stabilným lídrom na trhu OLED televízorov. Podľa Jasona Honga, prezidenta spoločnosti LG pre Českú republiku a Slovensko, za tým stojí silná vôľa a odhodlanie udržať sa na prvom mieste a neustále sa zlepšovať. Vďaka výkonným procesorom a špičkovému spracovaniu je miesto na vrchole trhu OLED zaslúžené, a to aj napriek čoraz silnejšej konkurencii.

Televízory LG pre rok 2024Zdroj: Touchit.sk
Televízory LG pre rok 2024

Úplne nový čip α 11 s umelou inteligenciou

Nový procesorový čip α (Alpha) 11 bol vyvinutý špeciálne pre modely televízorov LG OLED radu M4 a G4 a prináša až štvornásobné zvýšenie výpočtového výkonu umelej inteligencie, 70 % zvýšenie grafického výkonu a 30 % zvýšenie rýchlosti spracovania oproti predchádzajúcej generácii procesora α9. Procesor α11 využíva najnovšie algoritmy na zlepšenie celkového zážitku zo sledovania. V rámci zvyšovania rozlíšenia AI procesor napríklad rozpoznáva objekty na obrazovke a identifikuje, ktoré sú v popredí a ktoré v pozadí. Potom dokáže efektívne doostriť konkrétne prvky obrazu a ďalej zvýšiť hĺbku obrazu pomocou dodatočného oddelenia.

Analýzou žánrov a scén dokáže rozpoznať typ obsahu a na základe toho doladiť nastavenia. To znamená, že televízory vybavené procesorom α11 dokážu automaticky optimalizovať obraz pre filmy, šport alebo hry podľa toho, čo práve sledujete. Konečné vyladenie potom zabezpečuje dynamické mapovanie tónov. Procesor α11 dokáže rozdeliť obraz na malé bloky, analyzovať zmeny jasu a zlepšiť celkové podanie farieb a trojrozmerný efekt záberu.

Revolučný bezdrôtový vlajkový model zo série M4

Technologický pokrok televízorov LG OLED potvrdzuje vlajkový model M4. Je založený na elegantnom koncepte LG One Wall Design. Dokonale zapadne do akéhokoľvek priestoru v domácnosti. Kľúčovou funkciou je bezdrôtový vysielač Zero Connect Box, ktorý eliminuje potrebu pripojenia k periférnym zariadeniam pomocou kábla. Zero Connect Box prenáša na obrazovku signál v plnom rozlíšení 4K (až 144 Hz) a HDR/Dolby Vision a zároveň dodáva zvuk v maximálnej kvalite (s podporou Dolby Atmos alebo WOWCAST) do kompatibilných soundbarov. Vďaka tomu môžete televízor namontovať na stenu, pripojiť ho k elektrickej sieti a inak sa zaobísť bez káblov. Toto riešenie je optimálnou voľbou pre domácnosti, kde je problematické nájsť správne miesto na pripojenie televízora. Jedinou požiadavkou je, aby medzi zariadením Zero Connect Box a televízorom neboli žiadne prekážky.

Nový proces Alpha 12 v najvyšších televízoroch OLED od LGZdroj: Touchit.sk
Nový proces Alpha 12 v najvyšších televízoroch OLED od LG

Na zabezpečenie maximálnej kvality obrazu je LG OLED M4 vybavený aj panelom OLED evo a technológiou „brightness booster max“, ktorá zvyšuje úroveň jasu obrazovky až o 150 % v porovnaní s inými modelmi LG bez panelu OLED evo. Model podporuje aj technológie AMD FreeSync a NVIDIA G-Sync.

Systém WebOS s päťročnou podporou a automatickými aktualizáciami

Majitelia nových televízorov LG majú teraz istotu päťročnej podpory a automatických aktualizácií systému WebOS. Počas piatich rokov sa teda môžu spoľahnúť na najnovšie funkcie a technológie spojené s operačným systémom. S najnovšou verziou systému WebOS si majitelia televízorov LG Smart TV môžu vychutnať ešte personalizovanejší zážitok z televízneho vysielania vďaka domovskej obrazovke, ktorá používateľov víta odporúčaniami na základe ich vkusu. Používateľské rozhranie je vysoko prispôsobiteľné, čo znamená, že diváci si môžu prispôsobiť výber obsahu a služieb a získať k nim ešte jednoduchší prístup.

Aby bol proces ešte plynulejší, používateľské rozhranie Quick Card intuitívne triedi rôznorodý obsah a služby do kategórií, ako sú hudba, hry a šport, pričom dizajn používateľsky orientovaného rozhrania pripomína rozhranie mobilného telefónu.

Nové soundbary a funkcie pre neuveriteľný zvukový zážitok

Spoločnosť LG Electronics predstavila aj rad soundbarov pre rok 2024 vrátane modelov SG10TY a S70TY, ktoré sú navrhnuté ako doplnok k televízorom LG a poskytujú dokonalý zážitok z domáceho kina. Najnovšie modely soundbarov prinášajú lepšiu súhru medzi soundbarom a televízorom, čím obohacujú zážitok. Technológia WOW Orchestra umožňuje soundbaru a televízoru LG využiť plný potenciál zvukových kanálov oboch produktov a vytvoriť tak jedinečný zvukový zážitok s rozšírenou zvukovou scénou, lepšími hĺbkami a výškami. K dokonalosti zvuku prispieva aj zabudovaná funkcia WOWCAST, ktorá umožňuje bezdrôtové pripojenie vybraných soundbarov k televízorom LG a prináša vynikajúci zvuk bez straty kvality, a to aj s podporou Dolby Atmos. Predstavené soundbary LG sú tiež vybavené technológiou WOW Interface, intuitívnou a používateľsky prívetivou metódou na jednoduchú správu nastavení soundbaru a zdieľanie zvukových režimov s televízorom.

Spoločnosť LG očakáva silný športový rok

Spoločnosť LG bola vždy inovátorom v televíznom priemysle. „Už 11 rokov od uvedenia technológie OLED sme lídrom v tejto oblasti a prinášame zákazníkom na českom a slovenskom trhu najvyššiu kvalitu, čo sa odráža v našom 60 % podiele na trhu OLED televízorov,“ komentuje 11. výročie značky LG OLED produktový riaditeľ divízie domácej zábavy Peter Lee.

„Televízory už dnes nie sú len zobrazovače obsahu. Čipové súpravy vo vnútri sú kľúčovou súčasťou a my sme vyvinuli vlastné procesory s umelou inteligenciou, ktoré dokážu v správnom okamihu zvýrazniť najdôležitejšie časti obrazu. Televízor tak sám upravuje obraz a zvuk pre čo najlepší audiovizuálny zážitok. Náš AI procesor tiež podľa veľmi čerstvých výsledkov testov od Rtings.com dokáže v porovnaní s konkurenciou najdokonalejšie eliminovať proces vypálenia, najmä v modeloch α9 a α11. S novou päťročnou podporou aktualizácií systému WebOS prinášame našim zákazníkom aj ďalšiu radosť. Chceli sme, aby majitelia televízorov LG mali pocit, že sa každý rok pozerajú na úplne nový, aktualizovaný model televízora s najnovšími funkciami. A to samozrejme úplne zadarmo. Vďaka pokročilým technológiám WOW Orchestra potom môžete naplno využiť zvukový potenciál zabudovaných reproduktorov a soundbaru. Zatiaľ čo soundbar prináša mohutné hĺbky, reproduktory televízora vylepšujú zážitok zo stredných a vysokých tónov,“ vysvetľuje ďalej Peter Lee.

LG M4 so Zero Connect boxomZdroj: Touchit.sk
LG M4 so Zero Connect boxom

Ako hodnotí tento rok na českom a slovenskom trhu?

„V posledných dvoch rokoch sme zaznamenali pokles. Predtým, počas covid rokov, trh rýchlo rástol a teraz sa tento trend obrátil. Myslím si však, že tento rok by mal byť opäť veľmi priaznivý. Očakávame, že nám výrazne pomôže, že rok 2024 bude silným športovým rokom. Fanúšikovia sa určite tešia na hokejový šampionát v Českej republike a obrovský záujem určite vzbudia aj majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku a letné olympijské hry vo Francúzsku. Som presvedčený, že televízory LG budú pre českých a slovenských spotrebiteľov tým najlepším miestom na sledovanie týchto úžasných podujatí,“ uzatvára Lee.

Ponuka produktov LG pre rok 2024 bude na trhu plne dostupná od mája.

Značky: