Vlajková loď od Samsungu dostala do výbavy titánový bočný rámik.

Jedným z hlavných zlepšení najlepšie vybaveného smartfónu od Samsungu, modelu Galaxy S24 Ultra, je nový titánový rámik. Samsung ho pridal do výbavy svojho telefónu pár mesiacov po tom, čo sa pre rovnaký krok rozhodol aj Apple – titánový rámik ponúkajú iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Lenže, nie je titán ako titán. Na trhu existuje viacero úrovní titánu a jeho zliatin, ktoré majú označenie „grade“ od 1 do 23. V segmente smart hodiniek a najnovšie aj smartfónov sa najčastejšie stretnete s titánom prvej až piatej úrovne.

To, koľko titánu má Samsung Galaxy S24 Ultra a akej je úrovne, sa rozhodol zistiť JerryRigEverything, známy YouTuber, ktorý už niekoľko rokov produkuje videá so zameraním na testovanie odolnosti smartfónov a iných zariadení.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Jerry vo svojom videu kompletne rozobral smartfón Galaxy S24 Ultra až z neho ostal iba rám. Ten je vyrobený z titánu, plastu a anodizovaného hliníka. Aby Jerry oddelil titán od zvyšného materiálu, nechal rám spáliť.

Výsledkom je informácia, že Galaxy S24 Ultra obsahuje titán v celkovej hodnote 3 až 5 amerických dolárov. Samozrejme, výrobné náklady na titánový bočný rámik sú vyššie, keďže treba brať do úvahy aj výrobný proces, nielen cenu samotného materiálu.

Čo sa jeho kvality týka, Jerry nechal titánový bočný rámik od Samsungu zanalyzovať pomocou špecializovaného prístroja a výsledkom je informácia, že ide o titán druhej, prinajlepšom tretej úrovne. Pre porovnanie, Apple používa v telefónoch iPhone 15 Pro a 15 Pro Max titán piatej úrovne. Ten je odolnejší a hodnota použitého materiálu je v tomto prípade na úrovni 10 až 15 dolárov.

JerryRigEverything ukončil svoje video tvrdením, že titán v Galaxy S24 Ultra výrazne nezvyšuje odolnosť telefónu. Tá však bola veľmi dobrá aj v minulosti. Ak vás zaujímajú detaily, Jerryho video si určite pozrite:

Zdroj: JerryRigEverything

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit