Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Štvrtá generácia modelu Superb vstupuje na slovenský trh v ďalších variantoch. Ponuku motorizácií obohacuje výkonný zážihový motor 2,0 TSI s výkonom až 195 kW, karosársku verziu kombi je možné po novom objednávať aj s plug-in hybridným ústrojenstvom. Zákazníci teraz majú na výber celkom 5 pohonných jednotiek a dve karosárske verzie – liftback a kombi.

Vlajková loď dostáva najvýkonnejší motor

Už nejaký čas môžu slovenskí motoristi objednávať nový Superb vo verziách 1,5 TSI 110 kW, 2,0 TDI 110 kW a 2,0 TDI 142 kW 4×4. Po novom sa pod kapotu liftbacku aj kombi dostáva najvýkonnejšia pohonná jednotka – benzínový štvorvalec 2,0 TSI s výkonom 195 kW (265 k), ktorý je dodávaný výhradne v kombinácii s pohonom všetkých kolies. V základnej špecifikácii Selection začína odporúčaná predajná cena po započítaní uvádzacieho bonusu na 44 990 vrátane DPH. Vo vyššom výbavovom stupni Top Selection potom najvýkonnejší Superb štartuje na cene 47 770 eur s DPH a vo vrcholnom prevedení Laurin & Klement začína odporúčaná predajná cena na 52 340 eur vrátane DPH. Príplatok za verziu Combi, zahŕňajúcu aj strešný nosič a roletový kryt batožinového priestoru, činí 1 500 eur.

Škoda Superb v plug-in hybridnej verzii prejde viac ako 100 km na čisto elektrický pohon

Verzia Combi môže byť vybavená aj plug-in hybridným pohonom druhej generácie, ktorý kombinuje elektromotor s benzínovým motorom 1,5 TSI 110 kW (150 k). Systémový výkon je 150 kW (204 k) a krútiaci moment 350 Nm. Ten je prenášaný na predné kolesá prostredníctvom šesťstupňovej automatickej prevodovky DSG. Nová vysokonapäťová batéria má celkovú kapacitu 25,7 kWh, čo je približne dvakrát viac ako u jej predchodkyne. Vďaka tomu sa dojazd vozidla na čisto elektrický pohon v režime WLTP predĺžil o 40 km, a to na viac ako 100 km.

Maximálny nabíjací výkon pre striedavý prúd je 11 kW, čo umožňuje nabiť batériu z domáceho wallboxu z 10 na 80 % kapacity za zhruba 2,5 hodiny. Pri nabíjaní jednosmerným prúdom je možné využiť maximálny nabíjací výkon až 50 kW, dobitie batérie z 10 % na 80 % potom trvá iba 25 minút. Odporúčané predajné ceny vozidla Škoda Superb Combi iV začínajú po započítaní uvádzacieho bonusu na 45 360 eur (pre výbavový stupeň Selection), resp. na 48 200 eur s DPH vo výbavovom stupni Top Selection a 52 640 eur s DPH pre variant Laurin & Klement. V oboch prípadoch je k vozidlu dodávaný nabíjací kábel Mode 3 Type 2 Mennekes pre verejné nabíjačky, za dodatočný príplatok si možno objednať nabíjací kábel Mode 2 pre čerpanie energie z bežnej domácej zásuvky.

S bohatou bezpečnostnou výbavou

Na Slovensku je nová Škoda Superb dostupná za odporúčané predajné ceny od 37 340 eur vrátane DPH ako liftback v mild-hybridnej verzii a od 38 840 eur vrátane DPH v karosárskej verzii kombi (taktiež za mild-hybridnú verziu). U všetkých autorizovaných partnerov značky Škoda je možné vyberať z kompletnej ponuky modelového radu Superb a vozidlá tiež objednávať, súčasne je na webových stránkach Škoda Auto Slovensko dostupný aj konfigurátor.

Automobilka zvýšila bezpečnosť vrcholného modelu novou generáciou senzorov a najmodernejších asistenčných systémov. Asistent pri odbočovaní, asistent pri prejazde križovatkou a antikolízny asistent majú premiéru v rámci vylepšeného systému Front Assist. Asistovaná jazda, asistent zmeny jazdného pruhu a asistent pre jazdu s prívesom boli výrazne vylepšené. V prípade potreby sa o bezpečnosť posádky postará proaktívna ochrana cestujúcich a až desať airbagov. Škoda Superb Combi bude ešte tento rok integrovať do svojho infotainmentu funkciu ChatGPT založenú na umelej inteligencii, čím sa výrazne rozšíria možnosti digitálnej hlasovej asistentky Laury. Vlajková loď portfólia modelov so spaľovacími motormi ponúka rozsiahle možnosti vzdialeného prístupu k pohodlným on-line službám, a to aj prostredníctvom najnovšej verzie aplikácie MyŠkoda pre chytré telefóny.

Viac informácií je možné nájsť v sieti autorizovaných partnerov značky Škoda alebo na www.skoda-auto.sk.

Značky: