Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zákazníci spoločnosti Home Credit už môžu platiť aj inteligentnými hodinkami a fitnes náramkami Garmin a Xiaomi, čím spoločnosť rozširuje svoju ponuku k už dávnejšie fungujúcim digitálnym platobným službám Google Pay a Apple Pay. Vďaka tomu Home Credit pokrýva všetky najpoužívanejšie platobné metódy pre inteligentné zariadenia. Spoločnosť tak pokračuje v trende čoraz rozšírenejšej digitalizácie svojich služieb.

Po novom už môžu Slováci s platobnými kartami od Home Creditu platiť hodinkami a náramkami Garmin a Xiaomi kdekoľvek v obchodoch, ktoré majú platobný terminál, napríklad za nákup v potravinách, za obed v reštaurácii, tankovanie na čerpacej stanici či v predajni s oblečením alebo v drogérii. Taktiež si môžu takto jednoducho vybaviť úhrady na samoobslužných termináloch umožňujúcich bezkontaktné platby, trebárs za parkovanie či zaplatiť za vstupenky do kina. Bez nutnosti mať u seba peňaženku alebo mobilný telefón takto tiež môžu aj vyberať hotovosť z bezkontaktných bankomatov, ktoré podporujú Garmin Pay či Xiaomi Pay.

Prakticky to znamená to, že držitelia všetkých platobných kariet od Home Creditu si ju jednoducho prevedú do digitálnej podoby v hodinkách či náramku, teda do peňaženiek Garmin Pay a Xiaomi Pay, ktoré budú môcť potom používať celkom bezpečne namiesto samotnej platobnej karty. Kartu do Xiaomi Pay si môžu pridať vo svojom mobilnom zariadení v aplikácii Mi Fitness (Xiaomi Wear), s ktorou majú spárované svoje hodinky. V prípade Garmin Pay je postup identický v aplikácii Garmin Connect. Využívanie Garmin Pay a Xiaomi Pay je pritom bez poplatku.

„Tým, že sme v Home Credite aktuálne zaviedli možnosť platieb už aj pre inteligentné hodinky a náramky Garmin a Xiaomi a rozšírili tak naše služby o dávnejšie zavedené platby cez Google Pay a Apple Pay, pokrývame už všetky najpoužívanejšie platobné metódy pre inteligentné zariadenia. Zrejme najväčšiu výhodou platenia hodinkami a náramkami je jeho jednoduchý a komfortný princíp. Takto vôbec so sebou nemusíte nosiť peňaženku, platobnú kartu a ani mobil. Karta digitalizovaná v hodinkách či náramku je pritom rovnako bezpečná a chránená ako ktorákoľvek bežná platobná karta,“ hovorí vedúci oddelenia kreditných kariet spoločnosti Home Credit Alessandro Villa.

Home Credit bola prvou úverovou „nebankovou“ spoločnosťou na slovenskom trhu, ktorá priniesla pre svojich klientov možnosť platiť mobilnými zariadeniami a najnovším rozšírením svojich digitálnych produktov už v komforte poskytovaných služieb predstihla aj niektoré bežné banky.

Značky: