Aplikácia, ktorá Googlu nie je pochuti.

Niet sa čomu čudovať, pretože prináša sledovanie videí bez reklám a obmedzení, ktoré vídame na YouTube. Spomenúť obmedzenia len pri aplikácií od Googlu by rozhodne nebolo fér. Nakoniec, tieto obmedzenia sa dajú zrušiť predplatným s názvom Premium, kde používatelia nebudú musieť sledovať reklamy.

NewPipe má takisto limity a videá, ktoré sa dajú na YouTube bežne prehrať, cez túto aplikáciu v mnohých prípadoch ani len nenájdete. Je to však vhodná alternatíva pre tých, ktorí si chcú pustiť videá, či už z YouTube alebo služby Soundcloud. Na príchod novej verzie upozornil web ghacks.net.

Aplikácia svoj rozmach zažívala v roku 2022 a to nezostalo bez povšimnutia streamovacieho giganta YouTube. Isté obdobie sa používatelia museli uspokojiť s výraznými obmedzeniami alebo obchádzaním priameho pripojenia cez rôzne proxy služby. Takisto treba počítať s tým, že aplikácia NewPipe nebude synchronizovať vaše údaje s YouTube a tak aj presnosť zobrazenia príspevkov je menšia.

Videá budete musieť vyhľadávať ručne, ťažko sa spoľahnúť na navrhovanie, akým disponuje algoritmus YouTube. Výhodou tejto aplikácie je však, že funguje aj na zariadeniach, kde nie sú Google služby dostupné. Nevyužíva totiž žiadne API cez Google Play.

Stiahnuť si ju môžete napríklad cez aplikačný obchod F-Droid a oficiálnej stránky tohto projektu. Priamo z menu aplikácie sa dá aktualizovať a na novú verziu zvyčajne aplikácia sama upozorní. Najnovšou zmenou je podpora viacerých zvukových stôp. To bol tiež jeden z limitov, kedy sa v minulosti dali prehrávať len primárne zvukové stopy. Faktom je, že aj na YouTube sa funkcia viacerých stôp len rozbieha.

newpipe-multi-audioZdroj: ghacks.net

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.