Predstavenie finálnej verzie Androidu Q je doslova predo dvermi.

Google prepracoval Obchod Play tesne pred vydaním Android Q a na rozdiel od mnohých predošlých redizajnov a zmien, tentoraz nie je (zatiaľ) v ponuke žiadny tmavý režim. Obchod Google Play je v skutočnosti jasnejší a belší než kedykoľvek predtým.

Nový dizajn sa pred niekoľkými dňami začal dostávať na prvé zariadenia, takže s najväčšou pravdepodobnosťou ste najnovšiu verziu obdržali alebo v najbližších dňoch obdržíte. Nová verzia odstraňuje farebné hlavičky “starého obchodu” a dizajn sa celkovo zjednodušil a je aj prehľadnejší.

Nový vzhľad je v súlade so zásadami Material dizajnu spoločnosti Google, ktorého cieľom je dať všetkým vlastným aplikáciám a službám jednotný a premyslený dizajn. Ako základná farba pozadia sa používa biela.

Aj keď najnovšia verzia Obchodu Play je iba svetlá, tak s príchodom Androidu Q môžeme očakávať aj efektný tmavý režim. Zjednodušenie prostredia Obchodu je logickou prípravou na tmavú verziu, aby bolo všetko prehľadné. Nie je ojedinelé, že aplikácie v tmavom režime sú menej prehľadné, ako ich svetlé originály.

Väčšina aplikácií spoločnosti Material dizajn už dostala, ale stále ich existuje niekoľko, ktoré by mohli čoskoro obdržať ďalšiu a prepracovanejšiu verziu.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ZenBook Pro Duo: Dva 4K displeje a grafická karta na hry

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.